מסרב לשלם מזונות

אני פרודה כבר שנה וחצי. הפרוד לא משלם לי מזונות כבר חצי שנה. פתחתי תיק בהוצלפ, אך העניינים מתעכבים שם. הפרוד עובד בעבודה טובה ומסודרת, אך,מסרב לשלם.האם החוק יחייב אותו לשלם גם כממש מסרב?

הליכים בהוצאה לפועל

הדרך הטובה ביותר הינה לעקל את משכורתו של החייב. בניגוד לחוב רגיל, הרי שניתן לעקל את כל משכורתו לטובת חוב המזונות. במידה ואינך יודעת מקום עבודתו, הרי שתוכלי לבקש בקשת מידע מהביטוח הלאומי (באגרה של 3 ש"ח - שלושה ש"ח), ואז תעקלי במקום עבודתו. בנוסף לכך - תוכלי לבקש רישום בעיקול בכתובת החייב - זה בדרך-כלל מרתיע מאוד. הדבר הנוסף שמרתיע הוא צו מאסר. תבקשי צו מאסר על הסכום הנמוך ביותר שתוכלי, כך שתוכלי להוציא עוד ועוד צווי מאסר. המאסר מבוצע בתא מעצר יחד עם עבריינים, כך שזה מרתיע מאוד חייבים. כשתחלוף חצי שנה מרגע פתיחת תיק ההוצאה לפועל, הרי שתוכלי גם לבקש הגבלת רישיון נהיגה. אשמח לסייע עוד ויום נעים, עדי

למאמר מלא >>

שימוש בשירותי עורך דין

היי אפרת אני לא בטוחה לגבי החוק. אינני יודעת אם את משתמשת בשירותי עורך דין המתמחה בהוצאה לפועל. במידה ולא, אני ממליצה לשכור אחד כזה שמכיר את המערכת ומסוגל לזרז תהליכים. מניסיון, שימוש בשירותיו של עורך דין טוב בהחלט יכול לעזור. אני בד"כ מעדיפה להסתמך על המלצות מחברים או מכרים לגבי בחירת עורך דין או באחד מאתרי האינטרנט הגדולים המפרסמים עסקים. לנוחותך מצורף קישור לאחד מהם http://www.d.co.il/h-c9010116-e0-p0-l0/ מקווה שעזרתי יום טוב גלית

למאמר מלא >>
לפורום