פורום דיני חוזים

מנהל פורום : דרור גלמן עו"ד
               דניאל פריש 3 ת"א,
               טל: 03-5222129
               http://lawinfo.co.il                   

הוסף שאלה
29/01/2012 09:00:42

|  
roy261283

שלום, ראיתי כי לא עונים לשאלות ארוכות,לכן אקצר. המפתח בדלת הדירה נתקע כך שלא ניתן לסובב את המפתח והמפתח תקוע. מי אחראי לתיקון? בעל הדירה או השוכר?

הוסף תגובה קבל יעוץ הדפס שלח לחבר סגור
29/01/2012 07:34:17

|  
roy261283

שלום לכולם, יום שישי ,20 דקות לפני כניסת שבת (אני שומר שבת והוא לא), יצאנו אני ואשתי למשפחה. ביציאה אשתי סובבה את המפתח והמפתח נתקע ואי אפשר לסובב ולכן אי אפשר לסגור את הדלת.אני אציין שתמיד הדלת לא היתה נסגרת בטריקה, כלומר היה חייב לנעול כדי שהדלת תשאר סגורה ותמיד כדי לנעול היה חייב ללחוץ על הדלת כדי שתסגר. התקשרתי לבעל הדירה (זו יחידת דיור שלו ולכן הוא גר ממש מתחת). הוא שאל אותי מה הבעיה וכו' ואפילו לא טרח לעלות לבדוק בעצמו.הוא אמר שיתקן ביום ראשון. אני כ"כ מיהרתי לנסוע בגלל שבת שאמרתי בסדר. מוצ"אש חזרתי הביתה עם אשתי(כשכול השבת הדלת נשארה פתוחה). מוצא"ש התקקשרתי לבעל הדירה ואמרתי לו שאני לא מוכן לישון עם דלת פתוחה וגם יום למחורת אני עובד ואני לא מוכן להשאיר דלת פתוחה כי הוא לא אחראי לחפצים שלי במידה ופורצים. הוא התווכח והתוכח ולאחר שיחה ארוכה בטלפון (כשהוא שני מטר מתחת לבית שלי) הוא הסכים לעלות ולהסתכל. כשהוא בא הוא עשה את עצמו בודק ולאחר מכן אמר לי שהוא דיבר עם עו"ד וזה לא המחויבות שלו לתקן אלא אחריותי ורק מ"טוב ליבו" הוא מוכן לעזור. כמובן המשכנו להתווכח. בסופו של דבר הוא השאיר לי שני אופציות: 1. להביא מישהו לפרוץ את המנעול ולהלחליף באותו רגע וזה יעלה יקר ולכן ניפגש אצל עו"ד. 2. לחכות למחורת והדלת תשאר פתוחה והוא יתקן. אני בחרתי באופציה הראשונה. הבאתי מישהו שיתקן.זה עלה 450 ש"ח כי אני מכיר את הבנאדם, אחרת זה עלות של 600-700 שח. רציתי לדעת אם זה באמת לא אחריותו לתקן

28/01/2012 10:54:25

|  
mazzy

שלום , אני ובן זוגי עברנו לדירה שכורה בחודש אוגוסט ועם בוא החורף גילינו בעיה חמורה של עובש בדירה. בעיה שלא ניתנת לפיתרון. חפצינו נהרסים, יש עובש על המקרר, על הקירות . הדירה ללא איוורור ולא ניתן לפתור את הבעיה החמורה אלא רק על ידי שיפוץ נרחב של הדירה, של הקירות ... אי לכך ברצוננו לעבור דירה בהקדם למרות שהחוזה טרם הסתיים מאחר והמחייה שם מסכנת חיים והורסת את חפצינו. האם ביכולתינו להפר חוזה מסיבה זאת וכיצד אנו עושים זאת?אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.

28/01/2012 10:54:17

|  
mazzy

שלום , אני ובן זוגי עברנו לדירה שכורה בחודש אוגוסט ועם בוא החורף גילינו בעיה חמורה של עובש בדירה. בעיה שלא ניתנת לפיתרון. חפצינו נהרסים, יש עובש על המקרר, על הקירות . הדירה ללא איוורור ולא ניתן לפתור את הבעיה החמורה אלא רק על ידי שיפוץ נרחב של הדירה, של הקירות ... אי לכך ברצוננו לעבור דירה בהקדם למרות שהחוזה טרם הסתיים מאחר והמחייה שם מסכנת חיים והורסת את חפצינו. האם ביכולתינו להפר חוזה מסיבה זאת וכיצד אנו עושים זאת?אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.

28/01/2012 02:26:02

|  
eti

שלום, אני ובן זוגי שוכרים יחידת דיור, בעל הדירה דורש מאיתנו שיק ביטחון שאותו הוא רוצה לפרוט מראש לחשבון שלו האם זה מקובל? כמובן שזה בנוסף ל12 שיקים שהוא קיבל.

27/01/2012 16:58:57

|  
prigo

הנה סעיפים מהחוזה : 5.2. על אף האמור בסעיף 5.1 לעיל מוסכם בזאת, כי לשוכר תעמוד הזכות להאריך את תקופת השכירות למשך שלוש תקופות של שנה אחת נוספת כל תקופה, הראשונה החל מיום 05.09.11 ועד ליום 04.09.12 ( להלן - "תקופת האופציה הראשונה"), השניה החל מיום 05.09.12 ועד ליום 04.09.13 (להלן – "תקופת האופציה השניה") והשלישית החל מיום 05.09.13 ועד ליום 05.09.14 (להלן – "תקופת האופציה השלישית"), ובלבד שהתקיימו כל התנאים המצטברים להלן - 5.2.1. השוכר עמד בכל החיובים המוטלים עליו במשך תקופת השכירות ו/או בתקופת האופציה הראשונה ו/או בתקופת האופציה השניה, במלואם ובמועדם. 5.2.2. השוכר הודיע למשכיר, בכתב ועד 90 ימים בטרם תום תקופת השכירות ו/או תקופת האופציה הראשונה ו/או תקופת האופציה השניה, על רצונו להאריך את תקופת השכירות למשך תקופת האופציה הראשונה ו/או להאריך את האחרונה למשך תקופת האופציה השניה ו/או להאריך את האחרונה למשך תקופת האופציה השלישית. בסעיף 5.2 כתוב שאני השוכר צריך להודיע בכתב למשכיר שאני מעוניין לממש אופציה להישאר . ואם אני לא הודעתי ולא רציתי ואפילו לפני תום החוזה רציתי לעזוב - משכיר חייב אותי להישאר כי לא הודעתי 90 יום מראש שאני עוזב . לא נחתם שום חוזה חדש . עכשיו אחרי 3 חודשים שאנו כבר בשנה שנייה ולא ברצוני שמתי לב שכתוב הפוך ולא הודעתי לו בכתב שאני מעוניין . האם אין תוקף להמשך שכזה ואני לא מחוייב להישאר ?

23/01/2012 10:51:28

|  
סיגלית

אני משכירה לבחור את הדירה שלי בעוד חודשיים הוא אמור לסיים את החוזה אבל יש לו אופציה לעוד שנתיים יש לי קונה לדירה מה אני אמורה לעשות האם אני חייבת לתת לו את האופציה לעוד שנתיים או שאני יכולה לבקש מימנו לצאת בתום החודשיים שנותרו לו אם הוא רוצה לממש את השנתיים מה עושיים ? האם אני חיבת לשלם לו ? אם אני מוכרת אז הקונים אמורים לשלם? או שאני יכולה ולא צריכה לשלם לו כלום

23/01/2012 10:51:07

|  
סיגלית

אני משכירה לבחור את הדירה שלי בעוד חודשיים הוא אמור לסיים את החוזה אבל יש לו אופציה לעוד שנתיים יש לי קונה לדירה מה אני אמורה לעשות האם אני חייבת לתת לו את האופציה לעוד שנתיים או שאני יכולה לבקש מימנו לצאת בתום החודשיים שנותרו לו אם הוא רוצה לממש את השנתיים מה עושיים ? האם אני חיבת לשלם לו ? אם אני מוכרת אז הקונים אמורים לשלם? או שאני יכולה ולא צריכה לשלם לו כלום

23/01/2012 10:50:54

|  
סיגלית

23/01/2012 10:50:37

|  
סיגלית

23/01/2012 10:50:35

|  
סיגלית

23/01/2012 10:50:24

|  
סיגלית

אני משכירב לבחור את הדירה שלי בעוד חודשיים הוא אמור לסיים את החוזה אבל יש לו אופציה לעוד שנתיים יש לי קונה לדירה מה אני אמורה לעשות האם אני חייבת לתת לו את האופציה לעוד שנתיים או שאני יכולה לבקש מימנו לצאת בתום החודשיים שנותרו לו אם הוא רוצה לממש את השנתיים מה עושיים ? האם אני חיבת לשלם לו ? אם אני מוכרת אז הקונים אמורים לשלם? או שאני יכולה ולא צריכה לשלם לו כלום

16/01/2012 14:24:00

|  
efri212

שלום רב, בחוזה השכירות שלי מוגדר כי אם אני מעוניינת בשנת אופציה נוספת אני צריכה להודיע למשכיר 3 חודשים מראש וכל תנאי החוזה הקיים יכולו על שנת האופציה. האם יש למשכיר זכות לסרב לי להשכיר לי את הדירה לשנה נוספת בתנאים האלה אם הוא לא מעוניין?? מצוטט כאן הקטע מהחוזה: 6.2.1 ניתנת בזה לשוכרים אופציה להאריך את תקופת השכירות (להלן: "האופציה"), לתקופה נוספת של שנה (12) חודשים רצופים, החל מיום 21/5/11 וכלה ביום 19/4/2013 (להלן: "תקופת האופציה"). 6.2.2 תקופת האופציה דלעיל ייעשה על ידי השוכרים בהודעה בכתב שתימסר למשכיר לא יאוחר מ- שלושה (3) חודשים לפני תום תקופת השכירות. לא נמסרה על ידי השוכרים הודעה כאמור, תתבטל האופציה ולא תקנה לשוכרים זכות כלשהי. 6.2.3 מימוש תקופת האופציה מותנה בקיום התנאים המפורטים להלן, במצטבר: (א) השוכרים נתנו למשכיר הודעה מוקדמת בכתב על מימוש תקופת האופציה כאמור לעיל בסעיף ‎6.2.2; (ב) לא קיימים כל חובות של השוכרים למשכיר ושל השוכרים לעיריה , לועד הבית ולספקים המפורטים בהסכם זה ולא מתנהלים כל הליכים משפטיים בין הצדדים; (ג) בתנאי שבתקופת השכירות קיימו השוכרים את כל התחייבויותיהם על-פי הסכם זה ולא היו מצדם הפרות של תנאי הסכם זה; (ד) בוצעו כל הפעולות הנדרשות כדי להבטיח את הארכת תוקף כל הערבויות והביטחונות באופן שיהיו בתוקף משך כל תקופת האופציה, או לחילופין, הומצאו ערבויות או בטחונות אחרים, במקום אלו שפג תוקפם, לגבי תקופת האופציה; (ה) השוכרים הציגו אישורים בדבר תשלום כל ההוצאות החלות עליה על פי הסכם זה. 6.2.4 מימשו השוכרים את האופציה כמפורט לעיל -יחולו תנאי הסכם זה במלואם גם בתקופת האופציה בשינויים המחוייבים . תודה מראש,

29/12/2011 13:38:03

|  
ליה

אני משכירה דירה מתאריך 1.8.11 . בחוזה שכירות בנוגע לדמי שכירות רשום : "השוכרים ישלמו דמי שכירות חודשיים בסך 3800 ש"ח לחודש כולל מיסי ארנונה ומים". קיים סעיף בחוזה האומר : "היה ובמהלך תקופת הסכם זה , יוטל מס חדש או נוסף, יתווסף סכום המס האמור על דמי השכירות המפורטים לעיל". שבוע שעבר פנתה אלי בעלת הבעל ואמרנ לי שהיא רוצה להוסיף לי 100 ש"ח לדמי השכירות כל חודש כי היתה עלייה במים ובארנונה והיא רוצה את זה גם רטרואקטיבי מאוגוסט. האם יש לה זכות לעשות זאת? היא אומרת שעקב הסעיף השני יש לה את הזכות. בנוסף עקב בדיקה שעשיתי במועצה בישוב מגורי נאמר לי כי מתאריך 1.8.11 לא היתה עליה במחיר המים או הארנונה. אמרתי לה את זה והיא עדין מתעקשת להעלאה במחיר הבית. האם זאת עילה מבחינתי לבטל איתה את חוזה השכירות על סמך השקרים האלה והדרישה הזאת שלה? תודה רבה על ההתייחסות

21/12/2011 23:00:07

|  
ערן

שלום, אתמול נפגשתי עם קבלן בנייה ומפקח מטעמי. במהלך השיחה התמקחנו (אני והקבלן) על המחיר והועלו אפשרויות להוזלה של המחיר ע"י שינוי סוג הבלוקים וכד'. בסוף הפגישה סיכמנו על מחיר מסוים וכתבנו על דף נייר זכרון דברים בנוסח שמותינו,ת.ז, הסכום שסוכם בנינו וחתימותינו ללא פירוט נוסף למעט משפט שהוספתי "בכפוף לחתימת חוזה". לאחר הפגישה תהיתי האם בסוף הסכמנו על אותו המפרט או שהבנו דברים שונים ורציתי לשאול מס' שאלות: 1. מה התוקף של זכרון הדברים? (במיוחד לאור המשפט שהוספתי) 2. האם הוא מחייב ואם כן לפי מה? הרי יכול להיות שקיימת בנינו אי הבנה. 3. מה עליי לעשות במידה וחששותיי נכונים ולא דיברנו על אותו המפרט בסכום שסוכם? תודה.

07/12/2011 19:16:58

|  
אסמדר

שלום, בדירתי גר דייר כ 5 שנים. עד כה כל פניה של הדייר בדבר תקלה במערכות הביוב המים החשמל וכדומה תוקנו על ידי בהנחה שהנזק נגרם מבלאי של שנים בדירה. לפני כשנתיים החלפתי קו ביוב מהמטבח בגלל סטימה. אתמול פנה אלי הדייר עקב סתימה בקו הביוב, שלחתי את האינסטלטור הוא תיקן את הסתימה ומסר לי כי הקו היה סתום בלכלוך רב ובשומן שהוזרם המכיור. האם אני יכולה לדרוש מהדייר לשלם עבור התיקון.

06/12/2011 18:27:26

|  
טלי

שלום, אני הולכת לראות דירה להשכרה, במידה ואני מעוניינת לשכור את הדירה - אוכל לקחת את הסכם השכירות איתי לפני שאחתום עליו, ולהחזיר למשכיר חתום אחרי שאבדוק עם עו"ד? או שהמשכיר תמיד דורש לחתום במקום? תודה מראש

06/12/2011 18:27:22

|  
טלי

שלום, אני הולכת לראות דירה להשכרה, במידה ואני מעוניינת לשכור את הדירה - אוכל לקחת את הסכם השכירות איתי לפני שאחתום עליו, ולהחזיר למשכיר חתום אחרי שאבדוק עם עו"ד? או שהמשכיר תמיד דורש לחתום במקום? תודה מראש

06/12/2011 18:27:14

|  
טלי

06/12/2011 15:25:43

|  
naamamo2

הי, אנחנו בעיצומו של תהליך בנית בית. בשלב קירות פנים. והקבלן מאחר בזמן שהובטח לסיום השלד. כתוב בחוזה שעליו לסיים תוך 120 יום מתאריך ההתחלה (15/6). אנחנו טוענים שמדובר בסה"כ 120 יום מרגע תחילת העבודה. והוא טוען שמדובר על 120 ימי עבודה/עסקים. אם היה מדובר בימי עבודה היה צריך לציין זאת כ120 ימי עבודה ולא כ 120 יום. לא? מי צודק?

05/12/2011 12:46:11

|  
ron_e

שלום מה הדין אם אני גר בדירה שכורה כ-6 שנים ובשנה ומשהו האחרונים אני ללא חוזה שכירות ובעל הדירה ביקש שאתפנה , מהם זכויותיי אם בכלל ? תוך כמה זמן אני אמור להתפנות ? תודה

קבל יעוץ הדפס שלח לחבר סגור
05/12/2011 22:51:49

|  
דרור גלמן עו"ד

כעקרון בוחנים את הדברים עלפי החוזה שהיה ולמשכיר יש זכות לבקש פינוי בתאום עם השוכר תוך זמן סביר תלוי נסיבות

* התשובות אינם מהוות יעוץ משפטי.

לפני מספר ימים שמתי לב שהחוזה שכירות ביני לבין בעל הנכס עומד להיגמר בסוף החודש. בחוזה רשום כך : "תקופת השכירות היא 6 חודשים, החל מתאריך 6.2011 , ישנה אופציה להארכת השכירות ב 6 חודשים." אני לא מעוניין להמשיך את השכירות במקום ואמרתי לבעל הנכס ששמתי לבשהחוזה עומד להיגמר ואני חייב לעזוב מבחינות כלכליות, בעל הנכס אמר שאני חייב בהודעה של 45 יום לפי העזיבה ובשביל זה יש צ'ק ביטחון. בעניין זה בחוזה רשומים הדברים הבאים : 1. "במידה והצדדים ירצו להפסיק את קשר השכירות ביניהם, עליהם להודיע על כך 45 יום מראש. אם השוכר ירצה לעזוב לפני תום תקופת ההודעה, יהיה חייב בתשלום עד תום 45 יום, או ימצא דייר אחר לשביעות רצון המשכיר. ההודעה תימסר בכתב. 2. "אם השוכר לא יפנה את המושכר בתום מועד השכירות, ישלם השוכר למשכיר פיצויים מוסכמים ומוערכים מראש בסך 150 ש"ח עבור כול יום בפינוי המושכר." החוזה שנחתם בניינו נגמר מחר ב 30.11.11 זה בדיוק 6 חודשים, אבקש לדעת אם אני חייב לשלם לבעל הנכס כספים כול שהם למרות שהחוזה נגמר ואני לא מעוניין להשיך להשכיר את הדירה. אם אני לא עוזב את הדירה ולא חותם חוזה חדש אצטרך לשלם סכומים גדולים עבור 45 יום שכירות של 150 ש"ח ליום? או שאני עוזב את הנכס אצטרך לשלם לבעל הנכס את צ'ק הביטחון? אני בחור צעיר ולא מבין בדברים אלו ואני מרגיש שמנסים לשקר אותי. תודה רבה מראש, אלכס.

05/12/2011 22:49:59

|  
דרור גלמן עו"ד

לא יכול לענות על שאלות כה ארוכות בפורום איתך הסליחה

אני גרה בשכירות באותה דירה 12 שנים, כל שנה אני מחדש חוזה. בעל הדירה של מחזיק בצ'ק ערבות על סך 10000 (עשר אלף שח'), + שטר ערבות (לא בנקאי, עוד מהחוזה שלפני שנתיים. בספטבר הייתי אמורה לחתום על חידוש חוזה, אבל אז הסתבר לי שהבניין עומד לפני שיפוץ, לא הסכמתי לחתום על החוזה, עד אשר נקבע את הפגיעה באיכות חיי במהלך השיפוץ שיערך 3 חודשים, הסכמנו עקרונית, עדיין ללא חתימה על החוזה והניספח, שתיהיה עליה של 5% השנה ובשנה הבא, לא השתנה המחיר. לבנתיים, העמידו פגומים,סולומות, מסביב לבניין, המאפשרות לכל אחד, להכנס לביתי, בצעד אחד, מכיוון שאין לי סורגים וחלונות בבית, למעט תריסי פלסטיק רעועים, ושבורים, הניתנים בקלות לפתיחה . אני לא ישנה בלילות, אני חוששת לי ולבני הישן בחדר אחר, אני ממתעוררת מכל רעש, לבדוק אם נכנס משהוא לביתי,משאירה אורות דולקים וכדומה... וכל בוקר, אני לוקחת איתי, ארגז לעבודה עם כל חפצי הערך שלי. לא כלל מחשבים נייחים, ודברים כבדים אחרים. כאמור, עדיין לא חתמתי על החוזה והנספח, לא העלתי על דעתי שאני יהיה חשופה ברמה כזו, בזמן השיפוץ, לבנתיים, נשלח אליי הנספח העקרוני, אני מסרבת לחתום על החוזה והנספח.עד אשר, יותקנו סורגים או חלונות, או שבנספח יתווסף סעיף, המחייב את בעל הדירה בכל נזק בגוף או ברכוש שיגרם לי כתוצאה משיפוץ הבניין. בעל הבית מסרב, להתקין סורגים וחלונות הזזה בהתאם, ומסרב לסעיף האחריות על נזקין, מכל סוג. מה הדבר הכי טוב, שעליי לעשות? תודה

05/12/2011 22:48:54

|  
דרור גלמן עו"ד

לא תינתן תשובה לאור הצפת הפורום באותה שאלה ללא קשר השאלה ארוכה מאוד לפורום

16/11/2011 13:43:40

|  
עידו פאר

הי, יש לי שאלה קצת גבולית. אני שוכר דירת שותפים עם עוד שותף. המשכיר נכנס באופן קבוע לדירה גם כשאני לא שם כי יש לו חדר שבו הוא מאפסן כל מיני דברים (הוא לא נכנס לחדר שלי, רק לחדר הצדדי ששייך לו). אמרתי למשכיר שברצוני שהוא לא יבוא לדירה כאשר אני לא נמצא, אלא שהוא הצליח לשכנע את השותף השני "לאשר" לו להיכנס לדירה בלא נוכחותו (כי לשותף השני פשוט לא נעים לומר לא). האם יש לי זכות לדרוש שהוא לא ייכנס? אפילו כשהשותף השני מתיר לו ? (אני רק אציין שקראתי את חוק השכירות והשאילה וכל מה שמצאתי שם זה שהשוכר חייב לאפשר לי לגור בלא הפרעה מצדו, ובגלל זה נראה לי שהוא פשוט יכול לעטון שהוא לא מפריע לי כי אני לא נמצא כשהוא בא). תודה על כל עזרה, עידו

05/12/2011 22:54:33

|  
דרור גלמן עו"ד

לצערי איני יכול לתת תשובות לשאלות כה ארוכות בפרום

15/11/2011 12:24:21

|  
א.נ.י

שלום,אני שוכר דירה בקומה אחרונה וכעת בתקופת הגשמים יש נזילה רצינית,כל הרצפה מתרטבת ובעל הבית לא מוכן לתקן.האם צעד כזה מצידו יכול להחשב כהפרת חוזה?

05/12/2011 22:56:58

|  
דרור גלמן עו"ד

כעקרון כן צריך לבדוק את ההסכם שלכם

05/11/2011 17:24:22

|  
ענת 116

הבן שלי שוכר ממני את הדירה שנמצאת בבעלותי והוא מעוניין להכניס שותף. אני מעוניינת לחתום חוזה שיכלול את בני ואת השותף. בדר"כ בהסכם שכירות שנחתם מול שני דיירים מציינים למטה מתחת לשמות השוכרים "ביחד ולחוד ובערבות הדדית בינהם" . כדי שבני לא ישא בנטל החובות במידה ויהיו כאלה מצד השותף הנוסף, אינני רוצה שתיהיה ערבות הדדית בינהם. כיצד עליי לנסח זאת? (האם הניסוח של "כל שוכר יהיה מחוייב לחוד ובנפרד כלפי המשכיר ללא ערבות הדדית בין השוכרים" פרושו שכל אחד מהם יהיה חייב למלא אחרי כל החובות בחוזה מבלי שהחובות של האחד יפלו על האחר? והאם זה תקף מבחינה משפטית או שיש ניסוח טוב יותר?)

05/12/2011 22:57:58

|  
דרור גלמן עו"ד

כפי שכבר כתבתי אני לא יכול להתייחס לשאלות כה ארוכות בפורום

02/11/2011 12:24:56

|  
קריסטינה

האם אפשר להפר חוזה עקב מצב ביטחוני(הסלמה בדרום)אני צריכה ללדת בעוד חודשיים ואני מפחדת להישאר באשקלון כבר בשבת נפל קסם ליד הבית ואנחנו רק באוגוסט נכנסנו לדירה?

05/12/2011 22:55:55

|  
דרור גלמן עו"ד

הכל תלוי בהסכם שיש לך לפי הסיפור ולאור המצב כרגע לדעתי סיכוייך קלושים

25/10/2011 12:20:33

|  
אבי17

האם אני זכאי לדרוש מבעל הבית שלי הורדת גובה שכ"ד עקב עבודות תמ"א 38 שהחלו בבנין באמצע החוזה שלי ובעל הבית הסתיר ממני את העובדה כי העבודות עומדות להתחיל בעת חתימת החוזה . אם כן ? אז בכמה אחוזים מדובר על פיגומים מסביב לבנין ולכלוך ורעש כל היום ובכל הבנין . תודה מראש אבי

05/12/2011 22:53:11

|  
דרור גלמן עו"ד

כעקרון אני לא מכיר חוק כזה תנהל משא ומתן עם בעל הדירה

16/10/2011 10:51:40

|  
מירב פל

שלום, היני עומדת לחתום על חוזה שותפות עיסקית מול 2 שותפים על עסק משותף. ברצוני לדעת האם יש להוסיף בחוזה סעיף המדבר על חופשת לידה ומה שמשתמע מתקופה זו שלא אהיה זמינה לתמוך בעסק המשותף. 2 השותפים הינם גברים. אשמח לייעוץ בעניין. יום טוב.

22/10/2011 22:32:54

|  
דרור גלמן עו"ד

אני ממליץ לך ללכת לעו"ד ולקבל ייעוץ מסודר הפורום לא יכול לתת לך תשובה בשאלה כזאת

שלום, אני יוצא לשליחות בחול לשלוש שנים ומעוניין להשכיר את הדירה שבבעלותי בארץ לתקופה זו. ברצוני להשאיר ליתר בטחון אופצייה בהתראת זמן סבירה מראש (3 חודשים ?) להפסקת חוזה השכירות במידה שמסיבה כזו או אחרת אאלץ לחזור לארץ לפני תום התקופה המתוכננת. אודה להמלצה בנושא מה נהוג וכיצד ניתן להוסיף זאת לחוזה. המון תודה מראש, עידו

22/10/2011 22:34:58

|  
דרור גלמן עו"ד

אתה יכול להוסיף סעיף שבמידה ו.. אז אתה ראשי להקדים אם הודעה של X זמן מראש השאלה מה השוכר יגיד על כך

18/09/2011 02:42:21

|  
שולי

שלום, אנסה לקצר. לפני שנה שכרנו דירה. לאחר שבועיים מיום כניסה לדירה נודע לנו על שיפוץ גדול שעומד להתקיים בבניין. לאחר דין ודברים ארוך עם בעלי הבית שכלל מכתב מעו"ד, הוזמן בורר ונחתם נספח לחוזה. בנספח סוכם על הורדת השכ"ד בתקופת השיפוץ וכן אופציה לשנתיים נוספות ללא העלאת השכ"ד. עם חידוש החוזה בעלי הבית לא מוכנים לחתום על החוזה החדש. כיום אנו בלי חוזה בדירה. האם אני בבעיה כי אנו בלי חוזה או שהנספח החתום מספיק ומשמש בעצם כחוזה לשנים הבאות? תודה.

04/10/2011 22:29:16

|  
דרור גלמן עו"ד

מאחר ומעורב עו"ד בסיפור איני יכול לתת תשובה מטעמים אתיים

17/09/2011 12:55:09

|  
לימור12345

שלום, חודש וחצי לאחר חתימת חוזה שכירות הודענו, אני ובן הזוג איתו התגוררתי, לבעלת הבית, בכתב, כי ברצוננו לעזוב את הדירה מסיבות אישיות. בקריאה של החוזה מסתבר שהסעיף המתייחס למקרה הנ"ל קובע כי: "במקרה והשוכר ירצה להפסיק את קשר השכירות ולעזוב את המושכר לפני תום תקופת השכירות, יהיה חייב בתשלום עד סוף התקופה או להמציא דייר אחר במקומו לשביעות רצון המשכיר ובהסכמתו בלבד. הצדדים מוותרים ביניהם על דרך אחרת על הפסקת השכירות טרם זמנה." יש לי מס' שאלות: 1. האם סעיף כזה הוא חוקי? חודש עבר מאז וכל דייר חלופי שהגיע לראות את הדירה נפסל על ידי בעלת הבית מסיבה כזו או אחרת. 2. בשיחה שלי בן הזוג לשעבר, הוא ציין כי אם לא יימצא דייר עד סוף ספטמבר - הוא מתכוון לבטל את השיקים שלו, כולל שיק הביטחון שמסר לבעלת הבית בעת חתימת החוזה. האם בעלת הבית יכולה לראות אותי אחראית גם לשיקים אלו אם לא יהיה להם כיסוי / אם הם יבוטלו ? 3. לטענת בעלת הבית - נגרם נזק לדירה בעת שהייתנו כתוצאה מקידוח במקום שלדבריה עשוי לגרום לנזילת גשם בחורף. בן הזוג הוא זה שביצע את הקדיחה של החורים וכרגע היא רואה בו האשם לנזק, אולם אם הוא יבטל את השיקים שלו וייעלם מהדירה כפי שהוא מתכנן - האם האחריות לנזק תעבור אליי? שנינו חתומים על החוזה אולם אין סעיף שאומר כי שנינו או כל אחד לחוד אחראי לקיום החוזה במלואו. תודה על העזרה.

04/10/2011 22:27:36

|  
דרור גלמן עו"ד

נא לתמצת את השאלה

שלום, סבתי, שהתגוררה לבדה, נפטרה לפני זמן קצר ובעל הדירה (דוד שלי) מבקש לקבל תשלום עד סוף תקופת החוזה (עוד 3 חודשים). בנוסף, הוא מבקש שנתקן על חשבוננו מקלחון ישן שנשבר (שהיה רעוע מההתחלה) ונחליף שטיח מקיר לקיר באחד החדרים (גם שטיח בן 20 שנה שקיבלנו אתו במצב לא טוב). מה האופציות שעומדות לפנינו במקרה זה? תודה

04/10/2011 22:26:48

|  
דרור גלמן עו"ד

מי הם היורשים ומה היה כתוב בהסכם

אנחנו זוג עם פעוט ששכרנו קראון במושב חקלאי אשר הגז בו פיראטי כשנה את החוזה חתמנו חודשיים לאחר שהיינו בנכס עקב נחמדות וחמימות של המשכירים בעלי נגר עשה פרגולה ודק עלמנת לקזז שכ"ד את הפרגולה הוא טען שזה במקום 2500 ש"ח יהיה 2000 ש"ח כשחתם בעלי את החוזה ניתנו 12 שיקים בעת החתימה אמר בעל הבית שהוא הבן של בעל השטח שהוא יתן לנו העתק ולא נתן עד היום בטענה כי לא לקחנו את החוזה אנחנו הודענו חודש מראש על עזיבתינו ולא קיבלנו את 3 השיקים האחרונים חתמנו באוקטובר במקום באוגוסט והוא פדה את 2 השיקים כאשר אנחנו לא גרים שם מאוגוסט לאחר ברור במועצה היזראלים קילינו כי הקראוון אינו חוקי האם החוזה בכלל תקף? האם ללכת לתביעות קטנות ? יש לציין כי החזרנו את הנכס מושלם צבוע + דק שלא קיבלנו עליו תשלום את מי לתבוע את בעל השטח האב או את בנו אנחנו בקשנו שוב ושוב את ההסכם והוא לא מוכן לתת או לשלוח אני מודה מאוד על העזרה מקווה לתשובה מהירה פשוט תחושה של פראיירים נתנו אמון בטפשות

04/10/2011 22:24:56

|  
דרור גלמן עו"ד

נא לתמצת את השאלה

05/09/2011 13:38:26

|  
נועה

אני ושותף חתמנו על חוזה אחד מול בעלת דירה שם רשום שיש להודיע חודשיים מראש אם רוצים להשאר. הודעתי שאני נשארת חודשיים וחצי לפני, כשהשותף עוזב. היא העלתה את השכירות ביותר מ- 10% כי לא העלתה 3 שנים. הסכמתי משיקולי עלות מעבר. התחלתי לחפש שותף, ראיתי שלא הולך אף אחד מאלה שבאו לא הראו התעניינות ואני עשיתי מאמצים פרסמתי בכמה מקומות. חודש וחצי מראש הודעתי לה שאני לא מוצאת ואני רוצה לעזוב שתפרסם. היא אומרת שמכיוון שהתחייבתי לה אם היא לא מוצאת אני אצטרך לשלם לה חצי חודש בגלל שזה חודש וחצי מראש ולא חודשיים. האם היא יכולה לחייב אותי על דבר כזה? החוזה שהייתי חתומה עליו היה עם עוד מישהו ולא חוזה ראשי שלי מולה. האם זה מחייב אותי על החצי חודש? האם זה אשמתי שאני לא מוצאת שותף? חודש וחצי מראש הודעה שאני עוזבת לא מספיקה? לא התחייבתי לה בשום אופן שאקח את כל החוזה עלי. נא תשובתכם בהקדם.

04/10/2011 22:24:03

|  
דרור גלמן עו"ד

בפורום לא ניתן לענות על שאלות כה ארוכות אבקש לתמצת

04/09/2011 14:16:28

|  
twinstar

שלום, רציתי לבדוק האם חייבים ערבים כשחותמים על שטר חוב. תודה, מיכל

04/10/2011 22:22:10

|  
דרור גלמן עו"ד

ראה תשובה

28/08/2011 20:05:06

|  
מומו

שכרתי דירה במשך 10 חודשים, נשארו עוד חודשיים לחוזה. פנה אלי לפני כחודש בעל הבית ואמר שבתום השכירות הוא מתכוון לגור בדירה ולכן לא נוכל לחדש את החוזה. משכך, פניתי לחפש דירה אחרת. לאחר שמצאתי, יצרתי קשר עם בעל הבית וסיכמנו בע"פ בנוכחות ילדיי כי אין זו בעיה מבחינתו שאצא מוקדם, סיכמנו על תאריך היציאה ושהוא יחזיר לי את הסכום של השכירות לתקופה זו (כל התשלום שולם מראש בתחילת החוזה) דהיינו דמי שכירות של חודשיים. המשכיר מצא דיירת חדשה ואני התחלתי להוציא את חפצי מהדירה. אציין כי שום דבר לא נחתם בכתב אלא דובר בע"פ. על כן, לאחר שיצאתי, המשכיר לא היה מוכן לשלם לי את הסכום שסוכם והדיירת כבר נכנסה לדירה, למרות שבידי עדיין חוזה שכירות בתוקף היות ומעולם לא בוטל על ידי שני הצדדים בהסכמה. בשיחת טלפון לפני כניסת הדיירת, הבהרתי לבעל הבית כי הדירה עדיין בבעלותי ועד שלא אקבל את הכסף המגיע לי אני עדיין מתגורר בה. הוא לא נענה לי ובכל זאת פרץ לדירה והכניס את השוכרת החדשה. לאחר שהזמנתי משטרה, בעקבות הפריצה, קצין המשטרה פסק כי אני מורחק מביתי וכי החוזה החדש הוא התקף. מה ניתן לעשות כעת? אני רוצה לקבל את כספי בחזרה או לחילופין, להמשיך ולגור בדירה, אך איני יכול לשלם על שתי דירות במקביל.

30/08/2011 05:17:41

|  
דרור גלמן עו"ד

בהתאם לכללי הפורום אדם שמציף את הפרום באותה שאלה מספר פעמים שאלתו לא תענה

קנינו סלון באיטליה הקטנה והסלון שהגיע שונה ממה שהצהירו! אמרו שהספה הדו מושבית היא 180 והספרה התלת היא 215, בפועל קיבלנו 170 ו205! כשהתקשרתי כבר הקלטתי את השיחה ואמרו לי שוב שמידות הסלון הם המידות שהצהירו עלהן בעת הקניה, אבל כשאמרתי שהסלון שקיבלתי קטן ב10 סנטים הם אמרו לי שהם לא ממדו את זה עם מטר.. מה אני יכול לעשות?

25/08/2011 23:10:45

|  
שמשון

ע"פ חוזה השכירות שחתם מולי השוכר ישנו סעיף המחייב אותו לאפשר להראות את הדירה חודשיים מראש , יומיים בשבוע , שעתיים בכל פעם. השוכר "מרח" אותי זמן רב בתירוצים שונים ומשונים וכעת מציע שעות לא הגיוניות ("לא נמצא בערב"). בכל יום שעובר אני מאבד עוד שוכרים פוטנצייאלים שרצו לראות הדירה וכעת נותר חודש בלבד לתום השכירות. מה עליי לעשות?

20/08/2011 15:43:00

|  
אפרת2011

אני עומדת לשכור דירה עם ריהוט, כל הריהוט חדש לגמרי.בעל הדירה חושש על הרהיטים היוקרתיים שרכש,ואני רוצה לדאוג שאם יקרה משהו,אני לא אצא בנזק. אני קראתי שעדיף שאני אדאג לביטוח מבנה ריהוט? איך זה הולך? מה עלותו? דרך מי ומה?

20/08/2011 12:53:22

|  
sarit

אנו גרים בקראוון במשק חקלאי שגם הבעלים גרים בו. חתמנו על חוזה לפני חצי שנה ולפני שבועיים הבעלים הודיעו לנו שהחליטו לבנות על השטח את ביתם החדש. לכן החליטו להעביר את הקראוון שלנו למיקום חדש על החלקה ובעצם להפוך את השטח לאתר בניה. אנחנו לא הסכמנו ולכן עלינו לפנות את הדירה אחרי חודש על פי הבעלים. בחוזה עצמו אין סעיף המציין כמה זמן ניתן להישאר בדירה אם אנחנו מחליטים לסיים את החוזה עקב הפרת הסכם השכירות מצד המשכיר. הסעיף היחיד שקשור אבל מתייחס אלינו כמשכירים במקרה שברצוננו לסיים את החוזה הוא: "השוכר יהיה רשאי לקצר את תקופת השכירות בהודעה מראש של חודשיים ויהיה חייב בדמי שכירות ותשלומים החלים עליו עד גמר החודשיים". *השאלה היא: האם אפשר להשתמש בסעיף זה בצורה הפוכה, כלומר שבעצם יש לנו חודשיים לחיפוש דירה אחרת. או האם יש סעיף בחוק האומר כמה זמן יש לנו לצאת מהדירה אם אין אזכור לכך בחוזה. תודה מראש

18/08/2011 13:56:26

|  
עדי969

אני משכירה דירה בחוזה שנעשה לפני שנתיים לשנה שכירות +שנה אופציה בחוזה חתמתי על ויתור חוק הגנת הדייר ולא מופיע דבר על טווח הודעה על פינוי הדירה , לפני כשלושה חודשים המשכיר הגיע לדירה לדבר על המשך חוזה לשנה הבאה ועל תיקון הדברים בדירה התמקחנו על מחיר הדירה והמתנו לתשובתו על מחיר הדירה לשנה הבאה,הוא הוסיף ואמר שבמעמד הרשמת הצ'קים נחדש א החוזה בכתובים , כל זאת נאמר בנוכחתינו (בעלי ואני) ושכן נוסף שהיה בדירתי על מנת לייעץ בדבר התקונים שבכוונתו לעשות . לאחר שבוע (יוני2011)קיבלתי תשובה חיובית על המשך החוזה בסכום השכירות המוסכם על שניי הצדדים(אוסיף ואומר שהמשכיר הינו ע"וד ועל כן אמינותו לא היתה בספק )לפני כשבוע10/08/11 מודיע שבכוונתו למכור את הדירה ועל כן עלינו לפנות את הדירה ולטובו יינתנו לנו שלושה חודשים לעזיבת הדירה היום 17/08/11 אני מקבלת מכתב שעחינו לפנות את הדירה בתום החוזה (30/09/11 )שזוהי התראה של חודש למרות הבטחותיו בע"פ שאלתי היא: הם חוזה בע"פ מספיק כדי לקיים את תוקפו של חוזה חדש ? האם הוא יכול להוציאנו מהדירה בטרם הודעתו 3 חודשים מראש ? אשמח לתשובתך במהרה

30/08/2011 05:14:57

|  
דרור גלמן עו"ד

בהתאם לכללי הפורום אדם שמציף את הפרום באותה שאלה מספר פעמים שאלתו לא תענה

16/08/2011 13:55:42

|  
michel1234

שלום, אני שוכרת דירה עד סוף החודש והתקלקל המזגן. לגבי עלויות התיקון- אין בעיה, בעל הבית יישא בעלויות התיקון. ע"י בירור עם טכנאי נודע לי שצריך לשבור חלק מהקיר כחלק מהתיקון. ביקשתי מבעל הבית שהתיקון יהיה לאחר שנעזוב את הדירה (עוד שבועיים) משיקולי אבק ולכלוך. בעל הבית מסרב ורוצה לתקן אותו עכשיו ולא בסוף השכירות, לדברו הוא עוד לא מצא שוכרים חדשים לדירה וזה שהמזגן מקולקל "פוגע" בסיכויי מציאתם. הוא מאיים שאני אשא בעלויות השכירות אם הוא לא ימצא שוכרים חדשים בגלל שלא הסכמתי לתקן את המזגן עכשיו. מה עליי לעשות? האם עליי להיענות לבעל הבית? או שיש לי זכות שהתיקון לא יהיה עכשיו אלא בסיום השכירות? בהמון תודה מראש, מישל.

15/08/2011 08:53:10

|  
לירית

שלום דרור, נודע לי - דרך השכנים - כי בעל הדירה שלי מכר את הדירה. היו לי איתו חילוקי דעות רבים על רקע שיפוצים בבניין שלא הודיעו עליהם מראש, ויש לי יסוד להאמין שהוא מעדיף שלא אדע כי מכר את הדירה, מכיוון שברור שאני מחפשת הזדמנות לצאת ממנה (בשל השיפוצים בבניין). האם מכירת הדירה מבטלת את החוזה ביננו? בתודה :-)

11/08/2011 15:20:42

|  
yafit

האם יש אפשרות או רעיון כיצד אנו יכולים להשתחרר מהחוזה ההנ"ל אם בכלל?! כידוע הביטול הוא רק על סעיף בריאותי שיגוע לבעלי הדירה. אודה לשתשובתך בהקדם.

12/08/2011 16:42:39

|  
רבקה הלר עו"ד

עניתי בשאלה הקודמת

11/08/2011 15:17:43

|  
yafit

בעלי ואני שכרנו דירת דופלקס למשך שנה וחצי. לאחר כחצישנה מטעמי בריאות של בעלי פנינו לבעלי הבית וביקשנו לעזוב כשאנחנו נדאג לשוכרים חליפיים במקומנו. הם נענו בחיוב. אך לצערנו החליטו להוסיף לחוזה השכירות עוד בטחונות ועוד סעיפים מכבידים ולמרות שביו אלינו המון פניות ושלחנו להם הרבה זוגות שהיו מוכנים לשכור, הם לא היו מוכנים לרדת מכל סעיפי הבטחון שהוסיפו לחוזה, (לדוגמא : מאיתנו הם בקשו רק ערב + צק בטחון) כרגע הם מבקשים 2 ערבים וצק בנקאי (מזומן)לבטחון בנוסף. בזמנים של היום כידוע אין לאנשים הרבה כסף פנוי וזה מכביד על סגירת חוזה. ככה אנחנו נשארים תקועים בדירה וזה מכביד על בעלי ועלי את המגורים בה. אנחנו חייבם לעבור לבית עם מעלית.

12/08/2011 16:41:27

|  
רבקה הלר עו"ד

זכותם לדרוש בטחונות . תכתבו להם מכתב מעו"ד עם פירוט ההצעות ומסמכים רפואיים.אם לא יסכימו ,יש סיכון שתצטרכו להתמודד בבית משפט. בברכה

10/08/2011 19:45:40

|  
ח

שלום. יש לנו ליד הבית חתולי רחוב שהשכן מאכיל, כתוצאה מכך נמצאו אצלנו בדירה שבוע לפני היציאה ממנה פרעושים. לאחר שיידענו את בעל הבית עשינו ריסוס בדירה בעלות של 360 שקלים. רציתי לדעת האם במקרה כזה בעל הבית מחויב לשלם סכום כלשהו על הריסוס? (בחוזה יש סעיף על תיקון נזקים שקורים כתוצאה משחיקה) תודה

11/08/2011 08:46:30

|  
דרור גלמן עו"ד

לדעתי הריסוס חל על הדייר ששוכר את הדירה ריסוס זה בדיוק כמו ניקיון

10/08/2011 19:43:14

|  
ח

אנחנו רוצים לצאת מהדירה שבועיים לפני תום החוזה, כבר המון זמן אנחנו מראים את הבית ומפנים את המעוניינים לבעל הבית. לאחר מספר חודשים שבעל הבית לא עידכן אותנו מה קורה התקשרנו לברר איתו האם יש שוכרים חדשים ונאמר לנו שיש זוג שהוא הביא, אבל הם נכנסים רק אחרי תום החוזה. הוא לא הודיע לנו על כך דבר ונמצאו הרבה מאוד זוגות שהיו מוכנים להכנס לדירה מיד אחרינו. האם יש דרך לצאת מהדירה בלי לשלם על השבועיים האחרונים?

11/08/2011 08:48:15

|  
דרור גלמן עו"ד

חבל לעשות עניין בשביל שבועים אני בטוח שאם תדברו תגיעו לפתרון

08/08/2011 22:03:56

|  
t5307112

שלום רב, חתמנו חוזה על דירה בת 2 חדרים וסלון, כאשר אחד החדרים סגור לשימוש שלנו לטובת ציוד של בעל הדירה. הדבר מצויין בחוזה. לאחרונה (חודשיים אחרי החתימה) חשבנו על זה שלמה אנחנו צריכים לשלם ארנונה עבור החדר הזה אם הוא לא בחזקתנו? ביררנו עם העיריה ואמרו לנו שאפשר להפריד את החדר הזה מהחשבון ולהוציא עליו חשבונית נפרדת עבור בעל הדירה. שוחחנו עם בעל הדירה על כך והוא סירב לשלם את החלק על החדר הזה בטענה שראינו את החוזה ולא אמרנו כלום במעמד החתימה. מה עושים ומה החוק מאפשר לנו לעשות? תודה רבה

09/08/2011 09:10:01

|  
דרור גלמן עו"ד

לא ראיתי את ההסכם בינכם לכן קשה לי להשיב הכל שאלה של מה סוכם בינכם מראש כעקרון יש צדק בדברכם

08/08/2011 15:54:49

|  
אלון

אני גר בדירה מושכרת כבר שנה, בעת חתימה על החוזה פנינו על פי דרישת בעל הבית לעורך דין שערך את החוזה ושמר על הניירת אצלו (ערבות בנקאית , ביטוח דירה וכו') לפי דרישתו של בעל הבית שילמתי חצי משכר הטרחה של עורך הדין!, בחוזה צויין כי קיימת אופציה לעוד שנה בכפוף לעלייה במחיר של 10% וערבות בנקאית חדשה לתקופה הבאה. בעל הבית רוצה שנפנה שוב לאותו עורך הדין כדי לחדש את החוזה (ושוב אני אצטרך לשלם לו חצי מהסכום) שאלתי היא האם אני חייב לחתום על חוזה חדש? והאם אני מחוייב בתשלום לעורך הדין אם בעל הבית יתעקש לפנות אליו שוב (לא מעוניין לשלם לעורך הדין שוב ללא כל צורך)?

09/08/2011 09:07:41

|  
דרור גלמן עו"ד

אם האופציה רשומה אז אין צורך לערוך מחדש את החוזה לעניין עריכת ההסכם אצל עו"ד אם זה לא כחלק מהתנאים אתה רשאי לנהל משא ומתן עם בעל הבית

04/08/2011 09:24:05

|  
shay360

שלום רב, לאחרונה נודע לי כי בבניין שבו אני שוכר דירה, מתכוונים לבצע שיפוצים לתקופה של שנה בהתאם לתמ"א 38. השיפוצים יחלו בעוד כחצי שנה, ואילו חוזה השכירות שלי הינו עד חודש יוני.היינו, השיפוצים יחלו כ-4 חודשים לפני תום חוזה השכירות שלי. השיפוץ אינו לרוחי כמובן. האם אני יכול לדרוש פיצוי כלשהו מבעל הדירה ( בדמות הפחתת דמי השכירות )? הרי בסופו של דבר מדובר בהרעת תנאים מבחינתי ( בונים גם מעלית בתוך הבניין. בקיצור יהיה הרבה רעש, לכלוך ובלגן). תודה על העזרה!

09/08/2011 09:04:52

|  
דרור גלמן עו"ד

אם ידעת על השיפוץ אין לך על מה להתלונן ואם לא צריך לראות מה כתוב בהסכם בינכם

31/07/2011 18:44:16

|  
rachelt

שלום רב אני משכירה דירה ומשלמת ארנונה לבעל הדירה אשר מתווספת לשק השכירות. בחוזה כתוב כי: "6.2. מוסכם על שני הצדדים כי לשק החודשי של השכירות יתווספו מחצית מדמי הארנונה – 300 ₪ בכל חודש. על כן ישולם בכל חודש 4100 ₪ בשנה הראשונה ובשנה השניה והשלישית 4300 ₪ (שכירות + ארנונה)." וזאת כי בעל הדירה אמר שהוא משלם ארנונה 600 ש"ח בחודשיים. לאחרונה גיליתי שיש לו הנחה ושהוא משלם 1300 בשנה. האם זה חוקי לגבות ממני? האם יום אחד אם אציג את חוזה השכירות העירייה תוכל לגבות ממני את היתרה למרות ששילמתי?

09/08/2011 09:03:05

|  
דרור גלמן עו"ד

כעקרון ההנחה היא שלא ולא שלך מצד שני את משלמת את הסכום לפני ההנחה צריך לראות איך החוזה מנוסח לעניין הארנונה

29/07/2011 23:26:19

|  
shezaf

שלום רב, רכשנו דירה מקבלן על פי תכנית שהקבלן הציג לנו, לאחר שחתמנו על החוזה הקבלן הגיש לנו את התכנית האדריכלית של הדירה והיא לא תאמה לתכנית שהוצגה לנו, איש המכירות היה מופתע כמונו, לאחר בדיקה אכן התברר שלא היתה התאמה בין הפרוספקט שהוצג לנו לבין התכנית האדריכלית. האם יש לנו הילה לדרוש פיצוי מהקבלן על ההבל שניגרם לנו? ואם כן מהו הפיצוי ההולם?

09/08/2011 09:00:26

|  
דרור גלמן עו"ד

יש לכם עילה ואתם צריכים להסתייע בעו"ד

28/07/2011 16:10:58

|  
adir

אוקיי, הסיפור מעט מסובך- מצטער על כך מראש. ברשותי רכב מזה כשנה (הרכב ישן יחסית- אבל במצב סביר) תקלות קורות באופן בו הן בד"כ קורות ברכב ישן (שנת 99). אבל סה"כ האוטו מטופל באופן סדיר ואין בו שום בעיה. לפני כשבועיים הייתה לי נזילה מאחד הצינורות ברכב- לקחתי את הרכב למוסך בו אני מטפל בו- הם תיקנו את הבעיה ואמרו לי שהכל תקין. חשוב לציין שמהשלב הזה הרכב נמצא רק במוסך- לא נסעתי בו לאחר שהמכונאי תיקן אותו! לאחרונה קיבלתי רכב חדש מההורים- החלטתי למכור את הישן. דיברתי עם בחור שנראה נחמד, סיכמנו על סכום מסויים- אמרתי לו את כל שידעתי על הרכב- לא הסתרתי שום מידע. הבחור הביא חבר שאמור להבין ברכבים והחליט לא לקחת את הרכב לבדיקה! ביצענו העברת בעלות בדואר על הסכום מהסוכם. לאחר אותו היום של העברת הבעלות הרכב התקלקל. אני בתום ליבי, הרגשתי רע עם העניין שרק קנו את הרכב וכבר יש בעיה והצעתי לשלם על התיקון של הרכב (למרות שכבר העברנו בעלות). הרכב נכנס למוסך- התיקון מסתבר שעולה כאלף ש"ח פחות או יותר. אבל זו לא הבעיה, היום בבוקר הבחור התקשר כולו בסערה והתחיל לאיים שהוא רוצה את הכסף חזרה, שאפשר לבטל עסקת רכב תוך שבועיים מאז שסוכמה וכו' וכו' ושאם לא נעשה זאת יערב עו"ד. חשוב לציין שלא הסתרתי שום מידע לאורך כל התהליך וכשמכרתי את הרכב- מכונאי הרכב שלי אמר לי שהרכב תקין לחלוטין! וכמובן שלא אני זה שאמר לבחור השני לא לקחת את הרכב לבדיקה. לגבי אותם 1000 ש"ח של תיקון שהצעתי לשלם- טרם שילמתי אותם. אמנם הכוונה שלי הייתה לצאת הכי בסדר שאפשר איתם. אבל אני לא רוצה לעשות דבר שיתפרש כ"ידעתי שמשהו לא בסדר עם הרכב" או משהו בסגנון. האם יש עילה לדברים שאותו בחור אומר או שמא אין לי מה לדאוג? ומה עלי לעשות? בתודה מראש ומצטער על אורך ההודעה.

השאלה שאתה שואלה ארוכה מדיי ואין אפשרות לענות עליה בפורום לאור אורכה במידה ואתה מעוניין לשאול נא לתמצת ומספיק לכתוב את השאלה פעם אחד במידה ושוב תציף את הפורום באותה שאלה השאלה לא תענה

19/07/2011 09:49:27

|  
saar123456

שכרתי דירה למשך חודשיים ומסיבות אישייות נאלצתי לעזוב את הדירה לפני סיום חוזה. בהסכמת בעלת הדירה מצאתי עבורה דיירים שמקובלים עליה על מנת שימשיכו את חוזה השכירות. הם חתמו מולה הסכם והיא החזירה לי את הצ'קים העדתידיים. אךלמעשה בעלת הדירה קיבלה סכום של 3 חודשים מראש והיא צריכה להחזיר לי חודש שכירות אחד. לאחר ששילמתי את כל החשבונות הנלווים , מים, חשמל , גז וכו' לבקשתה היא החליטה שהיא לא מחזירה לי את הכסף מכיוון שהדייר הקודם השאיר לה חובות ענק בעיריה וביצעו לה עיקול על החשבון. כשהסברתי שאני לא אחראית לעיכול זה היות וממני קיבלה את מלוא הכסף ושולמו כל החשבונות הרלוונטיים טענה שמכיוון שבעייריה לא שיניתי את השם אני אחראית לעיכול על חשבונה ולכן לא אקבל את הכסף חזרה. כיצד עלי לפעול במקרה וזה והאם יש עילה להחלטתה לגזול ממני את כספי.

09/08/2011 08:55:17

|  
דרור גלמן עו"ד

לפי הסיפור שלך את בהחלט יכולה לבוא אליה בדרישות

18/07/2011 11:07:16

|  
yamit24

חתמתי חוזה שכירות עם דייר בעייתי. בחוזה התחייבתי לתקן לו חלון שנשבר וחבלי כביסה שנקרעו, תוקן. מאז תחילת החוזה הוא רק ממשיך למצוא לי תקלות בבית (שעולה חשד שחלקן נעשו בחבלה מכוונת),ודורש שאני אתקן לו דברים שכברתיקנתי פעם אחת (סתימה בכיור, ברז שטפטף וכד') בחוזה ישנו סעיף שמאפשר לו אופציה להארכה לשנה בודעה של 60 יום, אני לא רוצה רוצה להמשיך איתו את ההתקשרות. איך פותרים את זה?

09/08/2011 08:53:19

|  
דרור גלמן עו"ד

תנסי להגיע איתו להסכמה אם לא את צריכה לפנות לעו"ד

17/07/2011 13:09:50

|  
afriatshahak

אהלן,אני כנראה אתחיל השנה לימודי משפטים,עוד לא הוחלט איפה. מכיוון שאני גר באזור הדרום,הרבה יותר נוח לי ללמוד במכללת ספיר (אין הוצאות על מגורים ושכר הלימוד הוא אוניברסיטאי) מצד שני אני יכול גם ללמוד במכללה למנהל בראשון לציון-העיניין הוא שזה נורא רחוק (שעה וחצי נסיעה 3 פעמים בשבוע) ושכר לימוד ממש לא אוניברסיטאי שמסתכם בכ-32,000 ש"ח כל שנה. שאלת היא-1. האם תואר מהמכללה למנהל (בהנחה שהאופציה השניה היא אך ורק מכללת ספיר) אכן שווה את המאמץ הנפשי והכלכלי? 2. האם תואר ממכללת ספיר הוא גרוע עד כדי כך?או אולי הוא דווקא בסדר?איך יתייחסו אלי עוד כמה שנים כשאלך לחפש עבודה? אם אפשר תשובות ממוקדות וחד משמעיות ככל האפשר:)

09/08/2011 08:51:47

|  
דרור גלמן עו"ד

הפורום לא נותן תשובות לשאלות מסוג זה תעשה את השיקולים שלך

10/07/2011 13:43:37

|  
shlomi_gon

שלום רב, חתמנו חוזה שכירות לשנה נוספת עד אוגוסט 2012 וכמה ימים לאחר חתימת החוזה ומסירת שיקים, הודענו לבעלי הדירה כי אנו לא מעוניינים להמשיך בשכירות. ישנו סעיף בחוזה המציין כי במקרה כזה עלינו לדאוג לשוכרים חליפים אשר מקובלים על המשכיר ובהתאם לתנאי ההסכם. החוזה עליו חתמנו הוא 3800 ש"ח לחודש ובעלי הדירה דורשים שוכרים ב - 4000 ש"ח לחודש. כמו כן הם מגבילים אותנו רק לזוגות ולא לשותפים. שאלותיי הן: 1) האם דרישתם לשוכרים בסכום שאינו ע"פ החוזה שחתמנו איתם היא הפרת חוזה? 2) כמה שוכרים פוטנציאליים אשר עונים על הדרישות עליי להמציא להם כי הרי אין לזה סוף...(הם יכולים לטעון ש"אף אחד לא מקובל עליהם") 3) האם הם יכולים מבחינת החוק להגביל אותי בסוג השוכרים שאני מוצא? או שאני יכול להמציא להם X שוכרים פוטנציאליים, חלקם שותפים וחלקם זוגות ושהם יבחרו מה שמתאים להם? תודה מראש, שלומי

09/08/2011 08:49:59

|  
דרור גלמן עו"ד

צריך לקרוא היטב את ההסכם ולראות מהן ההראות המדוייקות בהסכם

07/07/2011 17:00:38

|  
solanz

שלום רב, אני משכירה דירה לדייר שגר אצלי בדירה כבר 11 שנה ב-1 לאוגוסט 2010 נחתם בינינו דף להארכת חוזה ובו נתתי לדייר אופציה לשנה נוספת בתוספת 5% לשכר הדירה, היות ואני תושבת חוץ הגרה בדרום אפריקה ועקב גירושי החלטתי לחזור לארץ בחודש דצמבר 2011, פניתי לדייר וביקשתי לחדש את החוזה מ-1 באוגוסט רק עד סוף נובמבר 2011, אך הדייר מתעקש לממש את האופציה לשנה נוספת, שאלתי היא מה אומר החוק במקרה שאני עצמי חוזרת לארץ וזקוקה לדירה, מבחינת האופציה שנתתי? תודה על תשובתכם המהירה רוממה פרפיניאל

09/08/2011 08:47:56

|  
דרור גלמן עו"ד

כעקרון אופציה מחייבת את הצדדים בעיקר כאשר השוכר ממלא אחר הוראות ההסכם

02/07/2011 14:28:39

|  
נמרוד

שלום רב, רכשנו דירה לפני כשנתיים מקבלן, ובעת חתימת הסכם המכר נאמר לנו שעלינו לשלם כל 6 חודשים 20% מערך הדירה. התשלום האחרון היה בפברואר, ובתום לב חשבנו שהתשלום הבא יהיה באוגוסט (כפי שהיה באוגוסט שנה שעברה), אולם התברר לנו כי בחוזה נרשם שהתשלום הנ"ל אמור להיות ביוני. שילמנו את התשלום היום באיחור של חודש. על פי החוזה, במידה ויש פיגור בתשלום של למעלה מ-21 יום בתשלום, רשאית המוכרת לשלוח הודעה בדואר רשום על ביטול העסקה, והביטול יכנס לתוקף בתוך 15 יום. האם בשל טעות בתום לב ניתן באמת לבטל את העסקה?? גם אם מיד שילמנו את התשלום? יש גם סעיף של ריבית פיגורים על איחור בתשלום, אותו נראה לי הגיוני להפעיל.

28/07/2011 21:51:13

|  
דרור גלמן עו"ד

בפורום לא ניתן לענות על שאלות ארוכות

28/06/2011 10:16:49

|  
מיכלשב

שלום, אני גרה בבנין בקומה ראשונה, מתחת לחלון המטבח ישנה צמחיה פראית אשר גדלה ומהווה מטרד לכל מי שרוצה להכנס לביניין, לאחרונה הגיע פקח של העירייה ורוצה שנגזום את הצמחייה או שיקנוס אותנו בסכום לא מבוטל. השטח הוא שטח ציבורי שאינו שייך לדירה וכמובן שנושא זה אינו מוזכר בחוזה השכירות כאחריותנו. האם הפקח בכלל יכול לקנוס אותנו אישית בנושא כזה (ולא את הבניין), והאם זוהי חובתנו כשוכרים לדאוג לנושא או שזוהי חובת בעל הנכס? אודה על התשובה המהירה. מיכל

29/06/2011 21:38:40

|  
דרור גלמן עו"ד

אלה הם חובות של המשכיר וכלל דיירי הבניין אבל כל הסכם שכירות נבדק לגופו

26/06/2011 13:53:47

|  
שאול

שלום אני קבלן שיפוצים. ביצעתי עבודה על פי חוזה. בסופו של יום לא קבלתי את התמורה על פי החוזה בטענה שגרמתי לנזקים. שאלתי היא האם בנסיבות העניין יש בסיס חוקי לאי התשלום. האם זה מקרה בו יש זכות קיזוז לכאורה? כלומר: האם ניתן לא לשלם בניגוד לחוזה טרם הוכח הנזק הנטען, שיעורו ומידת אחריותו של הקבלן. או שהטוען לנזק להגיש כתב תביעה עם חוות דעת באשר לנזק ושיעורו.

26/06/2011 14:51:12

|  
רבקה הלר עו"ד

השאלה היא מה נכתב בחוזה .יש בטח איזה סעיף בקשר לסיום העבודה ,והאם הלקוח מרוצה . כדאי לך לדבר עם הלקוח ולראות מה הבעיה .כנראה שיהיו תביעות הדדיות בברכה

22/06/2011 15:59:26

|  
רמה

בחוזה ההעסקה שלי כתוב כי אני מתחייב לא לעבוד בתחום תוך 3 חודשים ממועד הסיום. שאלתי האם סעיף זה חוקי? וכיצד אני בעצם אמור להתפרנס ב-3 חודשים הללו? והיה ואעבור על סעיף זה, באיזו תביעה אני עלול להסתכן? ומה אני עלול להפסיד?

25/06/2011 20:56:56

|  
רבקה הלר עו"ד

לא כתבת באיזה תחום עבודה .לא תמיד אפשר לחייב את העובד,למרות שחתם .השאלה עם קיים סוד מקצועי. בברכה

20/06/2011 19:15:44

|  
matangita

שלום לכולם יש לי שאלה חשובה בשבילי אני גר בארצות הברית כבר קרוב לשנה בחודש אפריל האחרון התעניינתי בבנית אתר אינטרנט חיפשתי באינטרנט השארתי הודעות הפורומים ויצרה איתי קשר חברה שנשמעת אמינה ורצינית סגרנו על מחיר וההסכם היה שחצי משולם מראש וחצי בסיום העבודה חשוב לציין שהתשלום התבצע באמצעות אתר האינטרנט פיפאל רוב השיחות שלנו היו באימילים ששם רשום מה אני מצפה שיהיה באתר בתמורה לתשלום שלי ושם הם מבטיחים שתוך שבועיים יהיה הכל מוכן היום כעבור חודשיים וקצת קיבלתי מהם הודעה אנחנו לא מעונינים להמשיך את העבודה איתך יותר תבקש את הכסף בחזרה מפיפאל בגלל שעברו יותר מ 45 יום אני לא יכול לקבל את הכסף שלי מפיפאל חזרה המצב כרגע הוא כזה אני פה בארצות הברית והם שם בישראל השאלה שלי היא האם אני יכול לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות למרות שאני נמצא בארצות הברית ולא יוכל בזמן הקרוב להגיע לישראל?? והאם האימיילים שיש לי מהם הם קבילים בבית משפט ?? ואם כן איך אני יכול לעשות את זה?? מחכה לתשובה תודה מתן גיטא

25/06/2011 20:54:53

|  
רבקה הלר עו"ד

השאלה קצת מבולבלת .אינך מתגורר בארץ? אם תובעים חייבים להגיע לדיונים.תקבל עיוץ מעו"ד הכי טוב. בברכה

19/06/2011 22:19:14

|  
adam

בחוזה עבודה לחברה חדשה נכתב בסעיף מתוך חוזה שאני צריך לחתום עליו ככה: העובד מתחייב לעבוד ברציפות בעסק על פי חוזה זה במהלך תקופה קצובה שלא תפחת מ24 חודשים וזאת לאור השקעת המעביד בהכשרת העובד במסגרת המיזם לצורכי ותק תוכר לעובד תקופת עבודה רצופה שראשיתה ביום____ (לא נכתב בחוזה תאריך) במידה ואני מתפטר מהחברה לפני השנתיים הרשומות מה המעביד יכול לעשות לי מבחינה משפטית ? לא ידעתי באיזה פורום לשים את זה אז שמתי גם פה וגם בדיני עבודה

25/06/2011 20:51:09

|  
רבקה הלר עו"ד

קיבלת תשובה במדור דיני עבודה

16/06/2011 09:38:45

|  
bettymor

באוקטובר שנה שעברה השכרתי דירה לאחות של גיסתי, כיוון שהיא "משפחה " לא ערכנו חוזה בכתב... היא החלה לשלם לי באיחור ואחר כך הפסיקה לשלם כלל , לאחר כחצי שנה כשראיתי שהיא לא מסוגלת לעמוד בתשלומי שכר הדירה בקשתי שתפנה את הדירה. עד היום לא קיבלתי כסף עבור אותה חצי שנה של שכירות מה האפשרויות שעומדות בפני לקבלת הכסף? מהם סיכויי הצלחה אם אפנה לבית משפט לתביעו קטנות אודה לך על תשובתך המהירה

16/06/2011 11:25:30

|  
דרור גלמן עו"ד

תגיש תביעת פינוי ותתבע את מה שהוסכם בינכם אבל בגלל הקרבה המשפחתית תנסה להתפשר

כרגע אנחנו ניכנסים לשנה החדשה (|להלן האופצייה) בירצוני לציין שאני לא מעוניין להאריך את האופציה מעבר לשנה הזאת (דהיינו לשנה שלישית) האם אני צריך לעשות עם המשכיר חוזה חדש ולציין שהשנה השלישית היא בלי אופצייה או להישאר עם החוזה הנוכחי ? בתודה מראש נ

16/06/2011 11:23:44

|  
דרור גלמן עו"ד

אם אתה לא רוצה עוד אופציה תודיע למשכיר שאתה לא מעוניין באופציה לעוד שנה

שלום, אני משכיר מאדם פרטי 2 מבני תעשייה צמודים זה לזה, ועל כל אחד אני משלם 3000 ש"ח. בחוזה שיש לי עם אותו אדם מפורט רק מבנה אחד, כיוון שכאשר לקחתי את המבנה השני לא הפסקנו לעשות חוזה ואז החזרתי את המבנה לאחר כמה ימים ונשארתי עם אחד. בפועל אני משלם על שניהם כרגע עד שאני אמצא שוכר. מצאתי שוכר שמעוניין לפתוח במקום פאב, אך כעת המשכיר לא מסכים לקבל אותו מכיון שלבנו יש כבר פאב בעיר והוא לא רוצה תחרות. האם זה חוקי מבחינתו לא לקבל את המשכיר בתנאי שכזה? (בחוזה שכירות כתוב במפורש רק אם יש סיבה סבירה בלבד) מה עלי לעשות? תודה!

29/05/2011 20:57:10

|  
דרור גלמן עו"ד

הכל תלוי מה התנאים לצאת מהחוזה

21/05/2011 14:48:14

|  
haya

לפני 4 חודשים שכרתי דירה והחתמתי 2 ערבים. מיד עם הכניסה גיליתי ליקויים סמויים כמו נזילה מהשכן שתוקנה רק לאחרונה, כיור אמבטיה רופף עד כדי סכנה שלא תוקן עד היום, אסלה רופפת וכן תריס שהובטח לי שיתוקן לפני כניסתי (לצערי, לא הקפדתי להכניס לשם כך סעיף בחוזה). בעלת הבית אינה מסכימה שאעזוב וטוענת שאינה חייבת לתקן התריס. לגבי נזילה - אמרה שזה מהשכן ולכן לא באשמתה. האם בשל כסילותי (אין כל התחייבות של המשכיר בחוזה) עלי להישאר עד סוף החוזה? האם אין לי אפשרות חוקית לעזוב בשל אי תיקון ליקויים במועדם?

24/05/2011 11:36:21

|  
דרור גלמן עו"ד

צריך לקרוא את ההסכם ולראות מה ניתן לעשות

שלום רב אמא שלי מוגבל מהבנק ויש לה תיקים בהוצאה לפועל על סך חצי מלין ש"ח מכיון שהיא כשרונית מישהו פתח לה חברה בע"מ על שמו והיא מנהל את העיניינים ,אך הוא עוזב את הארץ ורוצה לסגור את החברה או להעביר אותה על שם משהו אחר אמא שלי לא יכולה כי היא מוגבלת אין מישהוא אחר ,על מי אפשר לרשום את החברה?האם יש חברות שמוכנות לרשום זאת על שמם תמורת תשלום?איך ניתן לפתור את הבעיה הזאת בלי לסגור את המקום כי זה מקור הפרנסה היחיד שלנו

24/05/2011 11:34:51

|  
דרור גלמן עו"ד

אני לא מכיר ארגון כזה מה עוד' שיש לאותו ארגון אחריות במידה והחברה רשומה על שמה

11/05/2011 14:23:20

|  
kobig

הנני מתכוון להשכיר דירה שברשותי הכוללת ריהוט ומוצרי חשמל . האם ניתן לרשום בהסכם שכירות לחייב את השוכר תוך אישורו בכתב למפרע במלוא התשלום במידה וקרתה תקלה ו/או נגרם נזק למוצרי חשמל כגון: מקרר, תנור אפייה, מיקרוגל ומכונת כביסה ?

24/05/2011 11:33:24

|  
דרור גלמן עו"ד

אתה יכול לרשום הכל בתנאי שהצד השני מסכים לכך

01/05/2011 20:57:15

|  
avivaf1

שלום, אבי השכיר את החנות שלו לפני כ-25 שנה ללא כתיבת חוזה. ההסכם נעשה בעל פה ומדי חודש הוא מקבל את שכר הדירה מהשוכר. אבי מעוניין להשכיר לי את החנות. מה החוק לגבי בקשת הפינוי מהעסק את השוכר?

24/05/2011 11:32:17

|  
דרור גלמן עו"ד

צריך לנסות לקבוע מועד מוסכם לפינוי ואם לא תצליחו להגיש תביעת פינוי

01/05/2011 16:22:31

|  
חיים

חתמתי על הסכם הלואה אישית ופרטית, שכבטוחה לתשלום הקרן והריביות מופיע סעיף, שהלוה נותן שיעבוד של כך וכך % ממניותיו בחברה מסוימת וכמו"כ הוא חתום על מסמך בו הוא מורה לחברה, לשלם מתוך הרוחים המגיעים לו, את הכספים במישרין אלי. הלווה לא עמד בתשלומים, ונקלעתי לקשיים במימוש הבטחונות, כיון שאחד מהשותפים בחברה טוען, שלחברה אין עדיין מספיק הון עצמי, והוא לא נותן להוציא כספים מהחברה. האם יש לי אפשרות משפטית לחייב אותו או את החברה לשלם לי את הכספים, או לחילופין למכור את החברה, או לפחות את החלק ששייך ללווה.

24/05/2011 11:30:59

|  
דרור גלמן עו"ד

קשה לי לענות לך מאחר וצריך לראות מסמכים ולבדוק לגופו של ענין אנא פנה לעורך דין

01/05/2011 11:32:53

|  
hadas

שלום, לאחר שעזבתי דירה ששכרתי, הסתבר שנגנבו שני מיכלי גז (המיכלים נגנבו במהלך תקופת השכירות) - כעת בעל הדירה דורש תשלום עבור מיכלים חדשים. אציין כי במהלך השנה האחרונה חברת הגז סירבה לספק גז מכיוון שמיקום המיכלים לא עמד בתקנות, כך שלא היה שימוש בגז מצידי. השאלה היא, מי אחראי על תשלום בגין המיכלים שנגנבו (מדובר על המיכלים עצמם ולא על מילוי הגז) - המשכיר או השוכר? לדעתי מיכלי הגז הם חלק מהתשתית שעל בעל הדירה לספק, האם זה נכון? זה החלק היחידי בחוזה שמתייחס לגז: "במשך כל תקופת השכירות או תקופת האופציה, לפי העניין, ישלם השוכר, במועד הקבוע לכך על פי דין, בנוסף לכל התשלומים האחרים החלים עליו על פי הסכם זה, את כל התשלומים, האגרות, ההיטלים, הארנונות, המסים ותשלומי החובה מכל סוג שהוא, העיורניים ו/או הממשלתיים ו/או האחרים, החלים ו/או שיחולו על השוכר ו/או על המושכר בקשר עם החזקה ו/או השימוש במושכר לרבות ומבלי לגרוע, בגין אספקת מים, חשמל, טלפון, גז, ארנונה עירונית, ועד בית, תשלומים לחברת ניהול ו/או כל הוצאה אחרת הנוגעת לשימוש במושכר ו/או להפעלתו ו/או להחזקתו." תודה!

24/05/2011 11:27:54

|  
דרור גלמן עו"ד

לדעתי שוכר אינו שומר ועל כן אין לך אחריות לגנבת מיכלי הגז

29/04/2011 13:28:56

|  
אדמון

מצאתי דירה להשכרה שממש אהבתי אבל הבעל בית נראה לי קצת מפוקפק ואין לי ניסיון בתחום הזה כמה צריך לעלות עורך-דין פשוט שיבוא איתי לסגור את החוזה וידאג שלא מרמים אותי ? המצב הכלכלי שלי לא בשמיים אז אם יש לך המלצות לעורכי דין שיתעסקו עם זה במחירים נוחים אשמח מאוד תודה מראש :)

30/04/2011 23:03:24

|  
דרור גלמן עו"ד

איני רוצה לתת המלצה כזו או אחרת אבל אתה רשאי לחפש באינדקס עו"ד באתר הזה ואני בטוח שתמצא עו"ד מתאים

18/04/2011 07:37:31

|  
arad30

חבר שלי שוכר דירה כבר 5 שנים. החוזה עומד לפוג בעוד חצי שנה. מכיוון שקנה דירה מעוניין לצאת. בחוזה כתוב כי ניתן להודיע מראש 60 יום ולמצוא שוכר ראוי לפי דעת בעלת הדירה. הבעיה-בעלת הדירה מציבה כעת תנאים חדשים בחוזה המקשים על מציאת שוכר(היא מסכימה לשוכרים אך הציבה תנאים מסויימים ש"הרחיקו" אותם. בנוסף היא לא ממש זמינה למציאת שוכר חדש). מה הדין במקרה כזה? האם הוא מחוייב לחוזה עד תומו ? האם בעלת הדירה יכולה להציב חוזה חדש או בעצם לעשות מה שהיא רוצה עד תום החוזה הנוכחי? תודה מקרב לב וחג שמח!

27/04/2011 10:22:53

|  
דרור גלמן עו"ד

הכל תלוי במה שרשום בחוזה רצוי להתייעץ עם עורך דין

שלום רב ביטלתי צ'קים לבעל הבית ועזבתי את הדירה, גרתי עם עוד 2 שותפות שלא ממש שיתפו איתי פעולה הסיפור הוא ככה,, לפני כמה חודשים בעל הבית השאיר אותנו ללא דוד שקיצר לנו כל הזמן את החשמל במשך כמעו חודש! זה ממש הרתיח אותי אבל בסוף תוקן, עכשיו היתה תקלה רצינית בחשמל שגרמה לשריפת פיוזים והאור לא פעל בחלקים גדולים מהדירה כמובן שהודענו לו בתהחלה אמר שלא הוא צריך לטפל בזה וכו'.. בקיצור שראיתי שאין עם מי לדבר עזבתי את הדירה והודעתי לו שאני משאירה לו צ'ק רק עם הסכום עד שנשארתי יש לציין שהחשמל עדיין לא מתוקן והוא כל הזמן מסבן אותנו בתירוצים כמו החשמלאי לא יכל להגיע וכו'.. כמובן שהצעתי להזמין מישהו והוא סירב וצעק עליי .. עכשיו הוא מתעקש שאשלם לו על חודש מלא למרות שעדיין אין חשמל בדירה אני מצידי הודעתי לו שאני משלמת לו רק על מה שהיתי, האם יש לו פה עילה לעשות עם זה משהו משפטי? אשמח לתשובה מהירה..תודה רבה

11/04/2011 14:48:38

|  
liana

לפי מה שהבנתי מאחת השותפות.. לאחר בערך 5 ימים מאז שהיתה התקלה בחשמל.. אני כבר הודעתי על עזיבה וגם ביצעתי בכך שלקחתי את חפציי.. מה הלאה אני עושה מפה והאם משנה העובדה שהחשמל כבר תוקן.. תודה.

27/04/2011 10:26:28

|  
דרור גלמן עו"ד

רצוי לקבל יעוץ ספציפי לפי הוראות החוזה שלך

06/04/2011 23:24:28

|  
michalbarak

שלום רב, לפני 7 חודשים נכנסו לדירה בת"א, בעלת הדירה הודיעה לנו לפני שבועיים שהיא מוכרת את הנכס . בחוזה שכירות שחתמנו אין שום סעיף המתייחס למצב בו הדירה תמכר. לאור המצב אנחנו מעוניינים לעזוב את הדירה ולעבור לדירה חדשה חשוב לציין כי בחוזה עליו חתמנו עלינו להודיע כ60 יום לפני עזיבה רצינו לדעת האם ניתן יהיה להפר את החוזה ללא תשלום חודשים נוספים , בגין מכירת הדירה האם מדובר בהפרת חוזה בעת מכירת הדירה? תודה רבה

07/04/2011 17:13:33

|  
דרור גלמן עו"ד

אם תודיעו לה 60 יום לא נראה שיש בעיה בכל מקרה תנסו לדבר איתה

06/04/2011 21:57:04

|  
yonit

בעל דירה לא תיקן נזילה, אני בתגובה להפרת החוזה ביטלתי צ'קים. בעל הדירה הפעיל סעיף בחוזה שמדבר על סיום חוזה בהודעה מראש ותשלום של 200 ש"ח לכל יום נוסף שאשר בדירה מעבר לזמן המוקצב. בינתיים הוא תיקן ומאיים עתה ללכת להוצאה לפועל. מאחר ותיקן אני רוצה לשלם לו אך לתבוע עגמת נפש על הטרטור והבעיות שגרם לי. הוא אינו מעוניין לקבל כסף ורוצה ללכת בכל אופן להוצאה לפועל. הוא גם הסכים לבקשתי להישאר בדירה עד מועד החוזה המקורי ללא הפעלת הסעיף ובתנאי שאחתום שלא אתבע ושאתפנה מהדירה במועד החוזה המקורי. 1. האם הוא יכול לסרב לקבל ממני את הכסף? והאם אני יכול להשמיע במשפט שיתקיים הקלטה לפיה הוא לא מוכן לקבל ממני כסף ודורש שאחתום? 2. האם אני חייב לשלם לו את התשלום היומי מראש? (התשלום שנוצר כתוצאה מהפעלת הסעיף המדובר בחוזה)

07/04/2011 17:11:57

|  
דרור גלמן עו"ד

לצערי לא אוכל להשיב על שאלה כל כך ארוכה

04/04/2011 17:13:55

|  
erzon01

היי חודש שעבר חתמתי על חוזה שכירות ומסרתי ציקים עבור 12 חודש. לאחר 48 שעות התקשרתי להודיע שאני לא אכנס לדירה משיקולים כאלה ואחרים אציין שיש סעיף בחוזה שאומר שכל עוד שהערבים לא חתמו על החוזה הוא לא תקף צייק אחד כבר ירד לי..ונתתי כסף מזומן עבור עמלה למתווך במחיר של חודש שכירות (הערבים לא חתמו על החוזה) האם אני יכול לצאת מזה?

07/04/2011 17:11:03

|  
דרור גלמן עו"ד

יש כאן גמירות דעת מצד אחד כי שילמת מצד שני לא מילאת את מלוא ההתחייבות אני בטוח שתצליח לפתור את הבעיה עם המשכיר

27/03/2011 14:13:32

|  
merav49

שלום רב, חתמתי על שטר ערבות לחברה לשנה הראשונה של השכירות, החברה המשיכה לשכור את הדירה במהלך 4 שנים אחרי כן, אולם למעט כאמור חתימתי על הערבות לשנה הראשונה, לא חתמתי לה להמשך השנים הבאות, כיום עורך הדין של בעל הבית שלה, בא אליי בדרישה לתשלום דמי הערבות שחתמתי בשנה הראשונה, בגין השתמטות שלה מתשלום שכר הדירה מזה מספר חודשים, השאלה שלי היא: האם אני מחוייבת אך ורק לשנה הראשונה בה חתמתי על שטר ערבות עבורה, באם לא חתמתי בכל שנה של השנים הבאות אחרי כן?

07/04/2011 17:09:10

|  
דרור גלמן עו"ד

השאלה אם בהסכם שעליו נחתמה הערבות לא כתוב כי הערבות גם תשמש לתקופת ההמשך

27/03/2011 03:28:56

|  
viki86

החוזה שלי נגמר עוד 4 חודשים אך ב8 חודשים שאני מתגוררת בדירה היו כבר פעמיים בעיות עם משאבת המים (המשאבה מסלקת את המים מכיוון שמדובר ביחידת ביור בקומת מרתף) יש לי מכשירי חשמל (שמחוברים למים) שפועלים גם כשאני לא בבית ואני כבר ממש מפחדת להפעיל אותם כשאני לא נמצאת. כל פעם שיש בעיה כל המקלחת שלי מוצפת מים ועוד דברים שלא נעים בכלל להזכיר... היום המשאבה שוב הפסיקה לפעול וזה אמצע הלילה, אני לא יכולה אפילו להתארגן לעבודה מחר בבוקר. העניין הזה כבר ממש פוגם לי באיכות החיים ואני חושבת לצאת מהדירה הזו, האם יש לי עילה להפרת החוזה?

07/04/2011 17:07:40

|  
דרור גלמן עו"ד

זו בהחלט עילה להפרת הסכם אך תלוי מה כתוב בהסכם השכירות שלך ותלוי מה בעל הדירה עשה או לא עשה

24/03/2011 09:49:51

|  
hila

אם בעל הדירה רוצה להפסיק את החוזה שכירות ורוצה את הדירה לעצמו בחזרה, האם מותר לו לעשות כך? האם מגיע לי פיצוי?

07/04/2011 17:05:39

|  
דרור גלמן עו"ד

הכל תלוי בתנאי החוזה שנחתם בין הצדדים

22/03/2011 17:25:26

|  
נירה

אני מנהלת תביעה אזרחית שבה אני התובעת, התקיימו כל ההליכים המוקדמים, כולל שאלונים חוות דעת מומחים, תצהירי עדות ראשית וזימון עדים, וכעת הגיע שלב ההוכחות. ההליך התחיל מבקשה לביצוע שטר שהגשתי, לנתבעים ניתנה הרשות להגן והתיק עבר לדיון בסדר דין רגיל ,וכאמור כעת הגענו לשלב ההוכחות. אני מבקשת לציין שאני מייצגת את עצמי מן ההתחלה, ואילו הנתבעים מיוצגים ע"י עורך דין. אני מבקשת לדעת כיצד מתנהל שלב ההוכחות, האם יש תבנית קבועה להליך, אבקש לקבל תשובה מפורטת ככל האפשר.

07/04/2011 17:04:43

|  
דרור גלמן עו"ד

צר לי אך זה לא המקום ללמד לנהל תיק בבית משפט הפורום נועד לשאלות בתחום המשפטי ולא לימודי משפטים

20/03/2011 23:16:14

|  
lena

נפצעתי בתאונת דרכים בדרך מעבודה. עברתי סבב של בדיקות אצל רופאים של בית המשפט והם רשמו חוות דעת עם אחוזי נכות. ולאחר מכן עברתי גם רופאים של ביטוח לאומי ונקבעו לי אחוזי נחות גם כן והתחלתי לקבל קיצבה. כאשר חתמתי חוזה עם עורך דין לא צויין גובה התשלום פרט ל 8-11-13 אחוז סטנדרטים עבור ייצוג בבית המשפט. היה סעיף שקשורים לביטוח לאומי אך בחוזה נשאר מקום ריק במקום הסכום או אחוז. כעת עורך דין דורש סכום אסטרונומי עבור הייצוג בביטוח לאומי (הופעה לועדה רפואית מסכמת בלבד) שאני צריכה לקחת משכנתא בשבילו. מה עלי לעשות? איזה סכום מקובל לשלם ? אם נלך לבית משפט, מה בדרך כלל מחליטים במקרה כזה?

07/04/2011 17:02:52

|  
דרור גלמן עו"ד

זה תחום של חוק הפלתד אני לא עוסק בתחום זה

15/03/2011 22:11:58

|  
osnat

שלום רב , אני נמצאת בבעיה , אני ובעלי רבנו וכתוצאה מכך השכרתי דירה ושילמתי חודש מראש , לאחר יום בעלי ואני ביקשנו שלום בית , העניין הוא שהדירה שגרנו בה החוזה שכירות בה מסתיים עוד כשלושה חודשים ובעלת הבית לא מוותרת לנו , והדירה החדשה לא לרוחו של בעלי כי היא קטנה מאוד והוא לא רוצה בה מה אני עושה עזרו לי

07/04/2011 17:01:23

|  
דרור גלמן עו"ד

מצטער אין פה עניין משפטי

15/03/2011 08:00:52

|  
miritom

שלום רב! קניתי דירה לפני 9 וחצי חודשים שילמתי 90% מסך העסקה על הדירה , הפינוי אמור להתבצע ב-03.04 . לבעל הדירה יש אופצייה להאריך את זמן הפינוי ב-3 חודשים ולשלם שכר דירה עבור זמן זה ,עד היום לא קיבלתי עדכון האם בעל הבית עומד להשתמש באופצייה או לא יש לציין שאני לא מפסיק לדרוש את תשובתו ואת שכר הדירה ולא מקבל מענה . הכניסה צפויה להיות פחות מחודש ועליי להזמין נותני שירות כמו הובלה שיפוץ קניית רהיטים וכו' ... מה עליי לעשות?

03/04/2011 10:54:43

|  
דרור גלמן עו"ד

אתה צריך לקבל עזרה מעו"ד

13/03/2011 10:22:47

|  
hyperion85

שכרנו בחודש האחרון דירה. ההסכם שנחתם הינו החוזה הסטנדרטי (מה שנקרא "קרביץ" או "דואר"). במעמד החתימה הוכנס תיקון לסעיף 7.ה אשר מדבר על זכותו של השוכר למכור את הנכנס שלו ועל זכות השוכר להראות את הנכנס פעם בשבוע לקונים פוטנציאליים. כעת הסעיף הרלוונטי כפי שהוא מופיע בחוזה הינו : "המשכיר יהא רשאי למכור את הנכנס בשלמותו ו\או בחלקו לכל צד ג' הכל לפי שיקול דעתו של המשכיר ובלי שיהא צורך בהסכמה כלשהי מצד השוכר. [התוספת: בהתראה של 3 חודשים] ... מוסכם כי בכל מקרה שהכנס יימכר, זוכיותיו של השוכר על פי החוזה זה לא יפגעו כלל". חושב לציין הדירה הושכרה מתיווך ולמרות משא ומתן יחסית ארוך על הדירה, הפרט מידע הזה לא ציין בשום שלב, אלא לראשונה הועלה ע"י בעל הדירה במעמד החתימה. מהבנתי במעמד החתימה מהשוכרים הכוונה הייתה שהם יכולים לא לחדש לנו את החוזה בתום החוזה (החוזה לשנה) ע"י התראה של 3 חודשים מראש. אומנם כעת שהמתווך מגיע על מנת להראות את הדירה, הוא טוען כי אם וכשהדירה תמכר, יש לשוכר זכות לפנות אותנו תוך שלושה חודשים בכל שלב בלי לחכות שהחוזה יסתיים. שאלתי היא: האם אני אכן מחוייב לפנות את הדירה תוך שלושה חודשים, או שהחוזה חייב להסתיים?

03/04/2011 10:53:24

|  
דרור גלמן עו"ד

לצערי לא יכול להשיב על השאלה כי היא ארוכה מדי

12/03/2011 01:49:40

|  
yasa

בדירה בשכירותי התקלקל דוד המים. בעל הבית דאג להחלפת הדוד במהרה, אולם משיקולי חיסכון הוחלף דוד שמש לדוד חשמל בלבד, שלא בידיעתי. בשיחה עימו מיוזמתי הסביר כי אינו מתכוון "לשלם אלפי שקלים" להחלפת הקולטים הלקויים, וכי עלי להסתפק בדוד החשמל (הוא מוכן להתקין טיימר למפסק הדוד). לאור העובדה שאני שוכר את הדירה זו השנה השניה וכי בכניסה לדירה נאמר לי כי הדירה כוללת דוד שמש - האם יש דרך לחייבו להתקין דוד שמש (מטעמי חסכון ואיכות סביבה)? מיותר לציין ההבדל בנוחות מתוך זמינות מים חמים במהלך רוב חודשי השנה תודה מראש

12/03/2011 20:03:37

|  
דרור גלמן עו"ד

אם בהסכם התחייב לדוד שמש כמובן שהוא מפר את ההסכם בינכם

11/03/2011 16:21:37

|  
גודיד

כיצד/היכן אני יכול לצפות בחוזה אחיד של סלקום שבית הדין אישר בזמנו בכפוף למספר תיקונים ?

12/03/2011 20:02:24

|  
דרור גלמן עו"ד

אין לי תשובה

11/03/2011 14:02:34

|  
dddd

שלום, אני שוכר דירה, ולאחרונה התבשרתי כי בקרוב יתחילו בבניית מעלית חדשה בבניין. בעל הדירה לא טרח לציין זאת בפני, לא במעמד חתימת החוזה אע"פ שהסוגיה נידונה זמן רב בקרב בעלי הדירות בבניין, ולא ברגע שנסגר חוזה מול הקבלנים. בניית מעלית משמעותה כמובן רעש רב ולכלכוך במהלך כל היום למשך יותר מחצי שנה. האם זה משמש עילה עבורי להפרת החוזה שנחתם? אין לי שום רצון להתגורר באתר בנייה....

12/03/2011 20:01:43

|  
דרור גלמן עו"ד

תנסה לצאת מהעניין בטוב בלי יותר מדי מלחמות

11/03/2011 08:23:29

|  
מיה

אני שוכרת דירה במשך 5 שנים, החודש הודיע לי המשכיר שבתום השנה הזו , בעוד 10 חודשים, לא יחודש החוזה בשל כוונתו למכור את הדירה. מצאתי דירה אחרת שמתאימה בדיוק לצרכיי אבל הכניסה מיידית. האם יש לי זכות לסיים את החוזה הנוכחי כבר עכשיו?

12/03/2011 20:00:16

|  
דרור גלמן עו"ד

לאור הודעתו תנסי לדבר איתו ותגיעו להסכמה במידה ולא צריך לקרוא את החוזה בשביל לדעת

10/03/2011 22:21:13

|  
rayar79

שלום רב אני מתגוררת בדירה שכורה, חוזה שכירות שלי נגמר לפני 10 ימים . לפני 3 חודשים סיכמנו עם בעלי הדירה שנמשיך להתגורר בדירה וגם השכר דירה יעלה . לפני כמה ימים הגיע בעלת הדירה ואיימה אלי שלא תאריך את החוזה אני כרגע מחפשת דירה חילופית , האם ההסכם שסיכמנו בעל פה הוא תקף? האם תוכל לתבוע אותי על אי פינוי הדירה ? חשוב לציין שבמהלך השנה לא הייתה לנו שוב בעיה של תשלום או כל בעיה אחרת האם תוכל להתחיל שיפוץ בדירה (שירותים ומקלחת) , שתגרום לנו להישאר ללא שירותים.מקלחת ל 4 ימים ? תודה מראש

12/03/2011 19:58:52

|  
דרור גלמן עו"ד

בדרך כלל במקרקעין ההסכמים הם בכתב מה גרם לה לשנות את דעתה לא ברור

08/03/2011 13:24:32

|  
oleg

שלום רב, קניתי דירה יד שניה. מוכר הדירה מבקש לדחות את פינוי הדירה בחודש ולשלם דמי שכירות עבור אותו חודש. האם כדאי לעשות כן ללא התערבות עו"ד? מה יכולים להיות הסיכונים בתהליך זה? למה צריך לשים לב וממה יש לחשוש? בתודה מראש אולג.

12/03/2011 19:57:14

|  
דרור גלמן עו"ד

אני מציע לך לפנות לעורך דין שערך את הסכם המכר

02/03/2011 18:28:10

|  
a

שלום רב, אנחנו חתומים על חוזה שכירות ובעל הדירה הודיע לנו שהוא מוכר את הדירה. היות ואנחנו נמצאים בבית רק בשעות הערב, והמשכיר מעוניין להראות לקונים את הדירה במהלך שעות היום הוא מבקש להכניס לדירה אנשים בזמן שאנחנו לא נמצאים בבית. האם מבחינה חוקית מותר לו לעשות את זה?

12/03/2011 19:52:38

|  
דרור גלמן עו"ד

הכל תלוי בהסכמות בינכם בהסכם

01/03/2011 09:10:53

|  
ehudb39

אם אבא שלי כותב הסכם הלוואה ... האם הוא חייב לרשום גם בהסכם במידה ואני צריך להחזיר לו את סכום ההלוואה כמה מהסכום ינתן לילד שלי ? או שאת מה שהוא נותן או יתן לילד הוא יכול לתת בנפרד וללא קשר להסכם ההלוואה?... מישהו אמר לי שברגע שיש ילד בהסכם הלוואה התמונה משתנה לחלוטין ?...מה זה אומר ?.....

12/03/2011 19:51:38

|  
דרור גלמן עו"ד

בהסכם הלוואה צריך שיהיה סכום ומתי מחזרים את ההלוואה לעניין הילד לא ברורה מהשאלה

24/02/2011 18:23:14

|  
msbar

שלום רב. שכרתי דירה וחתמתי על חוזה שכירות לשנה, מאז שהתחילו הגשמים נוצרו רטיבויות ועובש בכל הקירות ההיקפיים של הבית וכתוצאה מכך הילד שלי הקטן(עוד לא בן 3) חולה בתקופה האחרונה בצורה לא הגיונית, אם זה שפעת ולאחר הפסקה של כ10 ימים הגיע לשניידר עם דלקת ריאות ולאחר כשבוע דלקת אזניים(יש לציין שבארבעת הימים האחרונים הילד נוחר כמו אדם מבוגר בן 70),יצוין שישנו בחוזה סעיף שאומר:למרות האמור לעיל כל אחד מהצדדים יהיה רשאי להביא הסכם זה לכלל סיום ובלבד שימסור הודעה מוקדמת מראש ובכתב לצד השני:X ימים מראש (לא נקבנו במ"ס הימים בסעיף זה),ולכן אני רוצה לדעת כמה ימים אני חייב לתת למשכירים הודעה מראש לפני שאנו עוזבים. תודה רבה.

27/02/2011 15:13:43

|  
דרור גלמן עו"ד

אתם צריכיחם לדבר על כך עםפ בעל הבית כמה זמן מראש אפשר להודיע

אמי ז"ל שכרה דירה וחתמה על חוזה שכירות לשנה וחצי. אחרי ארבעה חודשי מגורים בדירה נפטרה. אני ואחותי ערבות לחוזה. המשכיר מבקש שנמשיך לשלם את שכר הדירה לעוד שבועיים, שלושה. האם הדרישה לגיטימית? האם אנחנו יכולות לסיים את החוזה לאלתר? האם אנחנו צריכות/יכולות לחפש שוכר חלופי שייכנס מיידית לדירה?

27/02/2011 15:11:39

|  
דרור גלמן עו"ד

נראה לי דירשה סבירה מצד בעל הבית אל תריבו ותנסו להתפשר

18/02/2011 14:12:54

|  
bialery

ברשותנו חוב לחברת פלאפון , הוצעו לנו שתי אפשרויות לתשלום - האחת סכום מלא על סך 5400 שח והשניה לשלם 3200 ולחזור לפלאפון להתחייבות של שנה . שאלתי היא האם פלאפון יכולה לדרוש מאיתנו להתחייב לעוד שנה למרות שהמסלול מסתיים עוד פחות מחודש. מה עלי לעשות כדי לא להתחייב לעוד שנה תודה יעל ביאלר

27/02/2011 15:07:42

|  
דרור גלמן עו"ד

לכם יש חוב והם מצעים לכם או לשלם את כל החוב או חלק ולהשאר בחברה זאת המעת פשרה לא מצאתי בעיה איתה

15/02/2011 13:05:25

|  
elihagit

יש לי מספר שאלות לגבי מעמד משפטי של דיירת משנה ללא חוזה פרטי המקרה הם: אחי שכר דירה שבה גרה אישה שהוא נפרד ממנה אך הסכים שתשאר בדירה מתוך טוב לב. לפני מספר ימים נפטר אחי וכעת אנו רוצים לדעת מספר דברים לגבי המצב החדש שנוצר: 1. מה מעמדה של הבחורה – אין לה חוזה עם בעלת הדירה האם היא נחשבת פולשת? איך אנחנו מוציאים אותה? 2. האם מותר לנו להכנס לדירה עם מפתח שאחי השאיר לנו (הוא אישר לנו להכנס לדירה לפני מותו) 3. האם מותר לנו להכנס לעשות שימוש כל שהוא בדירה (לגור בה, לשכן בה דברים וכו)

27/02/2011 15:05:13

|  
דרור גלמן עו"ד

הפורום נותן תשובות חלקיות כל בעיה ספציפית צריכה לקבל תשובה מעו"ד ספציפי

15/02/2011 10:01:48

|  
sami

אני מתגוררת עם שותפה בדירה. אין ביננו שום חוזה. החוזה שכירות הוא ביני ובין בעל הבית. הוא מקבל ממנה צ'קים על שכ"ד פחות משנה. האם אני יכולה להוציא אותה מהדירה עקב חילוקי דעות?

27/02/2011 15:03:51

|  
דרור גלמן עו"ד

כעקרון בעל הבית הוא זה שיכול להוציא אותה או אם יש הסכם בינכם

24/01/2011 11:13:05

|  
Yossi K

הגשתי תביעה בבית משפט המחוזי בפתח תקוה,כנגד אי תשלום חלקי בשותפות עסק שהתקיים באנגליה.הנתבעים הגישו בקשה לסילוק על הסף , פורום לא נאות. התקבלה החלטה שקיבלה את הבקשה. נמצאו ראיות חדשות והוחלט לעכב את ההחלטה,התקיימו מספר דיונים לגבי הפורום והוחלט להשאיר את ההחלטה כפי שהיא ונקבע שהפורום אינו נאות. מעבר כמובן נקבעו כנגדי הוצאות עורכי דין. חשוב לציין כי לא התקיים אפילו קדם דיון לגבי התביעה המקורית שהגשתי. שאלתי האם יש לי דרך לקבל את האגרה ששילמתי ואם יש תקדים למצב זה?

27/01/2011 11:22:59

|  
דרור גלמן עו"ד

זה מקרה קלאסי לאדם שפונה לבית המשפט מבלחי להתייעץ עם עו"ד ברגע שהתקיימו דיונים לא תקבל החזר אגרה הדיון לעניין הפורום הנאוןת מתקיים לפני כל דבר אחר כי יש שאלה האם לבית המשפט יש סמכות רצוי לך להתייעץ עם עו"ד

18/01/2011 22:52:56

|  
rami1970

חתמנו על חוזה שכירות שנכתב על ידי בעל הדירה בחוזה נכתב אופציה לשנה נוספת אנו אנו השוכרים שוקלים לממש אופציה זו.בעלי הבית טוענים שלא היו מודעים לתוקף המשפטי של אופציה ולא ממש הבינו את משמעותה הם חשבו ששני הצדדים צריכים להסכים.האם בית משפט יכול לקבל טענה זו?

27/01/2011 11:18:40

|  
דרור גלמן עו"ד

לא נראה לי שיש להם סיכוי עם הטענה הזאת

18/01/2011 13:18:36

|  
maria

אנחנו משכירים דירה לזוג נשוי. השניים רוצים להתגרש, הבעל גירש את אישתו מהדירה, היא לא רוצה להמשיך בחוזה ואנחנו לא רוצים להמשיך בחוזה עם הבעל (חתמנו עימם על חוזה כי רצינו זוג נשוי דווקא). אם לא תהיה הפרה של החוזה, האם ניתן עדיין לסיים את החוזה? הם רשומים שניהם כשוכר, האם ניתן לטעון כי זה שינוי תנאי החוזה? כיצד ניתן לסיים חוזה כזה?

27/01/2011 11:17:11

|  
דרור גלמן עו"ד

רצוי להתייעץ עם עו"ד בנושא ולבדוק את ההסכם

16/01/2011 23:49:15

|  
rami1970

חתמתי על חוזה שכירות עם אופציה לשנה נוספת כך בצורה לאקונית ופשוטה לאחר חודשיים בתוך השנה הראשונה בעל הבית החליט למכור את הבית האם אפשר לכפות עליו לממש את האופציה למרות שנכתב בצורה כזו?ברצוני לציין שהחוזה נוסח עי בעל הבית

27/01/2011 11:15:55

|  
דרור גלמן עו"ד

אם יש אופציה רק לשוכר זכותך לממש אותה או לדרוש פיצוי

16/01/2011 20:16:49

|  
אורן זויגי

אם אני גר בדירה מושכרת ויש בעיה עם החלון ניכנס רוח ומאוד קר בבית וביקשנו המון פעמים מבעל בדירה לתקן זאת אך הוא אמר אין לי כסף האים אני יכול לתקן זאת ולהוריד לו את סכום בתיקון מהדמי שכירות והאים אני צריך את רשותו לזה כי הוא אומר לי שהוא לו יכול כי אין לו כסף והא לא מסכים לתקן הגענו למצב שהילדה שלי חולה מאוד בשפעת מה לעשות תודה מראש

27/01/2011 11:14:35

|  
דרור גלמן עו"ד

כעקרון אתה רשאי לתקן אתה לא צריך לסבול אלא אם כן הסכמתה לכך מהתחלה לעניין הקיזוז אתה יכול לנסות לקזז

04/01/2011 17:05:40

|  
sivan27051

שלום. בעלי מתכוון להיכנס להסכם שותפות ביחד עם שותף נוסף להפעלת זיכיון של חנות מסויימת. כמובן שנערוך הסכם שותפות אצל עו"ד. רציתי לדעת מה קורה במקרה שיתברר שיש לשותף חובות שאינם קשורים לעסק שהם פותחים או במקרה שיווצרו לו חובות בהמשך שאינם קשורים לעסק המשותף אלא לעסקים נוספים או אישיים שלו. האם יוכלו לתבוע את ח-ן השותפות החדשה? האם יש סיכון לבעלי במקרה כזה? מדובר בשותפות לא רשומה. מידע נוסף שאציין השותף הנוסף (לא בעלי) הוא כיום הבעלים היחיד של החברה ( יש לו חברה בע"מ שבה מנהל את עסקי הזכיינות של החנות), הוא סוגר את החברה ופותחים ח-ן חדש , הסכם שותפות חדש בין בעלי לבינו. האם יש לנו סיכון בגין חובות קודמים או כאלה שיווצרו בעתיד שאינם קשורים לשותפות (כלומר לעסק החדש שהם פותחים)?

06/01/2011 12:02:18

|  
דרור גלמן עו"ד

ראשית יש לבדוק היטב עם מי נכנסים לשותפות ולהתייעץ עם עו"ד בנושא לאחר מכן יש לעשות הסכם שיגן עליכם מבחינה כספית בכל עסק שיש בו כסף תמיד יש סיכונים

28/12/2010 17:08:46

|  
ליאן

התקשרותי עם החב' נחתמה ב 7/9/10, ביום ההתקנה שומו 500 ש"ח למתקין לבקשת החברה. במסגרת השרות קיבלתי מכונת קפה במתנה וכ"כ את מתקן המים. השרות ניתן עבור 6 כדים בממוצע לחודש. בחודש נובמבר חוייבתי בעלות של 88 ש"ח בה.קבע ובחודש שלאחריו בעוד 333 ש"ח. משיחה עם נציג היום נמסר לי כי אין לי חוב לחברה כפי שטענה הגב' מרים מקשרי לקוחות ובנוסף לשאלתי מדוע עליי לשלם לחב' 500 ש"ח שווי מתנות אם שולמו 500 ש"ח מתחילת השרות למתקין במזומן לא ידע להשיב הנציג. ויתרה גב' מריים טענה שאם לא הייתי עוזבת את השרות לא הייתי צריכה לשלם בגין הפרשי חשבוניות לטענתה .כי על פי דבריה אם שילמתי 500 ש"ח עבור שווי מתנות הרי שאני צריכה לשלם 500 ש"ח בגין הפרשי חשבוניות ועזיבת שרות לפני 8/9/12 . בהסכם נכתב שאם אעזוב לפני התאריל שלעיל אצטרך לשלם את הסכום הזה עבור שווי מתנות. והרי שאני שילמתי בהתחלה את הסכום הזה.מדוע אני מחוייבת לשלם בשנית כביכול עבור הפרשי חשבוניות???

28/12/2010 17:12:42

|  
ליאן

דבר חשוב שאציין ואדגיש שאין אני עוזבת את שרות החברה בגלל שפתאום הם לא ניראים לי אלא מהסיבה היחידה שפעמיים בהמלך החודש דיווחתי לחברה על בעיה במתקן או בכדים שמוציאים ממנו מים החוצה.ץ בפעם הראשונה נאמר לי ע"י הנציג שלהם להחליף כד כי כנראה יש מצב שהכד סדוק וכך עשיתי. בפעם השנייה זה קרה שוב בשבוע שעבר כשבפעם הזו כבר זרם החשמל בבית נותק לגמרי(נפילת חשמל) בגלל שהמים מהכד זרמו על נקודת החשמל והיתה הצפה בדירה. בגלל חששותיי מבחינה בטיחותית החלטתי לנתק את השרות מהחברה.

31/12/2010 17:02:17

|  
רבקה הלר עו"ד

חתמת על חוזה לשנתיים.המתנה ניתנה לך עבור ההזמנה.500 שקל שילמת התקנה.כנראה שדרישת סכום המתנה הוא קנס -דמי יציאה. תבדקי בהסכם אם נכתב תנאי זה. תכתבי מכתב לחברה,תצייני את התקלות,תבקשי תיקון ואם לא יצליחו את מודיעה מראש על עזיבה ותביעה מצדך.את יכולה להחזיר את המתנה(בטח לא ירצו) בברכה

20/12/2010 12:41:56

|  
biglion1010

שלום, לפני מספר שבועות קניתי רכב ממגרש מכירות רכבים. תמורת הרכב נתתי סכום כסף מסויים ובנוסף את הרכב הישן שהיה רשום על אבא שלי. הסוחר ממגרש המכירות עדיין לא העביר את הבעלות של הרכב הישן לשמו או לשם העסק שלו, כלומר בפועל הוא עדיין רשום על שם אבי. אם חס וחלילה קורה משהו (תאונה, עבירת תעבורה או חנייה), הדו"ח יגיע לאבי. אני לא יכול לגרום לאותו סוחר להעביר בעלות על עצמו היום (למרות שאני יכול ללחוץ עליו, אבל אין לדעת כמה עוד זמן יקח עד שהוא יואיל לעשות את זה). בינתיים החתמתי אותו על מסמך שמתאר את הרכישה, כולל הטרייד-אין. אילו עוד צעדים אני יכול לבצע על מנת לבטח את עצמי ואת אבי? להצהיר במשטרה, ערייה, וכד'? תודה מראש!

21/12/2010 23:23:03

|  
דרור גלמן עו"ד

תפנה לסוחר הרכב ותלחץ עליו אבל לפני בדוק מה חתמת עם סוחר הרכב ואם הוא מפר את ההסכם בינכם לדעתי הוא התחייב שלא להזיז את הרכב עד המכירה תעשה בדיקה בהצלחה

15/12/2010 23:54:21

|  
morana

שלום, השכרנו דירה אצל בעל בית נחמד וחביב שברשותו מספר יחידותדיור מאחורי ביתו. זו הפעם השניה שאנחנו משכירים אצלון דירה. לצערנו איננו יכולים להמשיך להתגורר בדירה ואנו רוצים להפר חוזה מהסיבה הבאה: בעל הדירה פתח עסק באחד הדירות והרעש שמגיעמהעסק (גן ילדים) מקשה עלינו מאוד. האם זו סיבה מספקת להפר חוזה?

16/12/2010 21:06:22

|  
דרור גלמן עו"ד

אתם בהחלט יכולים לטעון כי העסק שנפתח מפריע לכם ואינכם יכולים להמשיך כך

12/12/2010 13:11:35

|  
ampo

שלום. אודה מאוד לכל הערה/הארה/טיפ שיש לשים לב אליו מצד משכיר הדירה. נושאים כגון: אופי השימוש בנכס, זמן פינוי, שינוי, נזק ובלאי. תודה מראש.

15/12/2010 11:20:23

|  
דרור גלמן עו"ד

שלום רב את למעשה מבקשת שאני אתן לך יעוץ לגבי השכרת דירה צר לי כאן זה לא המקום לקבלת יעוץ ספציפי עונים פה על שאלות באופן כללי ואלא נותנים טיפים תפני לעורך דין שיתן לך יעוץ בצורה מסודרת

02/12/2010 07:37:43

|  
יעל

שלום, אנחנו מעונינים לצאת מדירה שאנחנו שוכרים לפני הזמן ולבהביא שוכרים אחרים במקומנו. הבעלים של הבית החליט שהוא מוכר את הבית והוא לא מוכן לאף שוכר אחר, למרות שהוא יודע שאנחנו מחפשים. אנחנו לחוצים לצאת ותקועים. יש משהו שאפשר לעשות במקרה כזה? תודה ויום טוב

10/12/2010 13:21:03

|  
דרור גלמן עו"ד

שלום רב אם התנאי לעזיבה זה דייר חליף וכך רשום בהסכם הוא לא יכול למנוע מכם

27/11/2010 19:35:45

|  
אהוד

השוכר שהה בדירה במשך שנה וחצי לאחר תום החוזה. החוזה נחתם לפני כ-8 שנים והסתיים לאחר הארכות מוסכמות לפני כשנה וחצי.למרות בקשות חוזרות לפנות את הדירה, לא פינה את הדירה. הדייר ביקש ארכה של חודש או חודשיים כל פעם. השוכר שילם לפי שכ"ד הרשום בחוזה. האם אפשר לתבוע אותו לשלם לפי שכ"ד הנהוג בשוק ( הגבוה משמעותית ממה שהוא שילם בפועל - כמעט פי 2) ? בחוזה רשום שכ"ד מוסכם לכל יום שהדירה לא פונתה, אך גם לפי סעיף זה שכ"ד הוא נמוך יותר מהמקובל בשוק, אך גבוה מהסכום שהשוכר שילם. כפי שצויין החוזה נחתם לפני 8 שנים, תקופה בה שכר הדירה היה נמוך משמעותית מהמקובל היום.

28/11/2010 11:50:50

|  
דרור גלמן עו"ד

שלום רב מספיק היה לרשום את שאלתך פעם אחת ולא מספר רב של פעמים התנהגות זו אינה מקובלת אצלנו בפורום

17/11/2010 12:58:10

|  
אפרת

שלום וברכה, אשמח להתייעצות בהמקרה הבא : 1-אנו זוג צעיר השוכרים דירה בתל אביב, לקראת סיום חוזה (שנה ראשונה של שכירות). 2- אתמול בערב חזרנו מהעבודה הביתה ולזוועתנו גילינו כי באופן לא ברור, דלת המקלחון העשויה מזכוכית , נמצאה מרוסקת כולה על הרצפה. לא אני ולא בן זוגי היינו בבית בשעת המעשה ואין לנו מושג כיצד היא התמוטטה כך. 3-שאלתי : האם בעלי הדירה יכולים לדרוש מאיתנו לשלם את הנזק ? יש לנו סעיף בחוזה האומר :"השוכר מתחייב להשתמש במושכר באופן זהיר והוגן ולמנוע כל קלקול או נזק בו ובכל פעם שייגרם איזה נזק או קלקול במושכר או בכל חלק הקשור בו, לתקן מיד על חשבונו כל נזק כל קלקול כזה.במקרה שהשוכר לא ימלא אחר סעיף זה, המשכיר יהיה רשאי, בלי לפגוע לזכותו לכל תרופה או סעד אחר, לתבוע מהשוכר, הן בתקופת השכירות והן לאחר מכן, את ה מחיר או המחיר המשוער של התיקונים או ההוצאות המשוערות של תיקון כל נזק וזה גם לפני שהמשכיר יוציא לפועל את התיקונים או יתקן את הנזקים.למעט בלאי סביר.!! -השאלה היא: מה הפירוש של בלאי סביר ? האם זה נחשב בלאי סביר? נראה לי לא הגיוני שנשלם על משהו הזוי כזה שארע שלא על ידנו בשעה שכלל לא היינו בבית. אודה לעצתם, אפרת

19/11/2010 21:40:44

|  
דרור גלמן עו"ד

מה שלא נגרם על ידכם אינו באחריותכם כמובן שיש צורך לפנות לעו"ד לקבלת יעוץ ספציפי

14/11/2010 12:36:52

|  
מרינה22

שלום ויום טוב! אני ובן זוגי מפ"ת, עברנו לדירת קרקע שכורה בת 2.5 חדרים בשכונה ד' בבאר שבע. בעל הדירה אמר שזוהי שכונה שקטה מאוד, הדירה גם כן הייתה נראית בסדר. לאחר שעברנו (לפני שבוע וחצי) ראינו מספר דברים: יש שני נרקומנים שבאופן קבוע יושבים 20 מטר ליד הדירה, יש שכן בדואי שכל הזמן נוסע עם קורקינט חשמלי ומעיר את השכונה, מעבר לקיר גר בן אדם אלכוהוליסט שצועק המון במהלך היום ומפריע בשעות לא שגרתיות, מסביב לדירה ישנם גגות אסבסט שבעל הדירה לא הזכיר מילה עליהן, לאבק האזבסט מיוחסת רשימה ארוכה של מחלות ריאה הכוללות את מחלת האזבסטוזיס וסרטן הריאה וזאת, בגלל שאיפה של חלקיקי האבק הקטנים אל תוך הריאות. שימושיו הרבים של האזבסט בתעשייה ובבנייה נאסרו בגלל סכנות אלו במדינות רבות הכוללות את ישראל. בשנים האחרונות מסולקים לוחות האזבסט מבתי ספר, ממחנות צבא ומקומות נוספים בהם נעשה בו שימוש רב בעבר. האווירה הכללית בשכונה היא גרועה מאוד, המון נרקומנים מסתובבים שם ובדואים גם כן. אנחנו מאוד רוצים לעזוב את הדירה ורציתי לדעת אם באופן חוקי ניתן להפר חוזה בגלל הדברים הנ"ל. החוזה נחתם לשנה אחת. תודה ! מרינה

19/11/2010 21:38:44

|  
דרור גלמן עו"ד

אם אתם מעונינים בתשוב ה נא לתמצת את השאלה מאוד קשה לענות לשאלות ארוכות כאלה . או מומלץ לפנות לעו"ד

01/11/2010 11:59:16

|  
ולריה

שלום רב, הייתי צריכה לצאת מהדירה לפני זמן הסיום של החוזה, הבעל הבית החתים אותי על הביטול חוזה וגם הייתי צריכה לשלם לו כנס ולמצוא דייר חדש במקומי, לאחר מכן ששילמתי לו את הכנס ומצאתי דייר חדש שבעל הבית חתם איתו חוזה חדש,בעל הבית דורש ממני לשלם על הצביע בדירה כי טוען שבחוזה שלי אני מתחייבת לשלם על הצבאי מקצועי,השאלה היא האם זה חוקי והאם אני צריכה לשלם לן, מה יהיה אם אני לא אלשלם? תודה

05/11/2010 22:04:30

|  
דרור גלמן עו"ד

הכל תלוי מה באמת כתוב בחוזה ולמה התחייבת

31/10/2010 17:04:59

|  
רונה

שלום רב, כעבור מספר שנות שכירות, המשכנו לשכור את הנכס אך החוזה לא חודש בכתב. מה הדין במקרה זה בכלל ובפרט כאשר בעל הנכס דורש כעת פינוי בהודעה מראש של חודש ימים בלבד, לטענתו כפי שהוזכר בחוזה שפג תוקפו. מה האפשרות שלנו לבקש המשך שימוש בנכס עד חודש אוגוסט 2011? תודה רבה

05/11/2010 22:08:53

|  
דרור גלמן עו"ד

שאלתך יפה . כעקרון אפשר להגיד שהחוזה מסתיים בתאריך בו היה אמור להסתיים רק כמה שנים קדימה למשל אם החוזה הסתיים ביום 31.12.2004 אז אפשר לנסות לומר שבסוף שנת 2010 החוזה המתחדש מסתיים וצריך לפנות אבל זו שאלה של פרשנות והכי חשוב לבדוק מה היו בתנאי ההסכם שלא חודש בכל מקרה רצוי לסיים את היחסים בטוב

26/10/2010 10:45:20

|  
kobi

הם ציינו מועד תחילת עבודות, משך זמן ותשלום בסוף. השיפוצניק החל את עבודתו 8 ימים לאחר המועד המתוכנן, ולאחר שהתחיל לעבוד טען שנתקע בלי כסף ועזב עם הצוות שלו את בית. האם זו הפרת חוזה? כמו כן הוא ביקש להוסיף עוד 5000 שקלים לסכום ההתחלתי... הוא הסכים לחזור רק לאחר שהיא הלוותה לו כסף לחומרים, וגם אז סיים את העבודות באיחור של חודש מהמתוכנן. העבודה בוצעה ברמה ירודה ועם חומרים זולים....האם יש חוק עבור סוג החומריםואיכות העבודה? אם ניתן להפחית את הפגמים מהמחיר הסופי? בנוסף, השיפוצניק החליט כי ההלוואה לא ניתנת להחזרה, ולא מסכים להורידה מהמחיר הסופי. מה ניתן לעשות? והאם ניתן לתבוע למרות שכל התשלומים כבר שולמו והוא למעשה חייב לנו 10K שקלים

05/11/2010 22:10:45

|  
דרור גלמן עו"ד

קשה מאוד לענות על השאלה בלי לקרוא את החוזה ומתי החוזה בטל או מהם התנאים להפרת חוזה רצוי לקבל יעוץ מעו"ד באופן ספציפי

24/10/2010 13:02:45

|  
יעל

שלום, האם יש איזשהי דרך לצאת מחוזה שכירות לפני הזמן, כאשר בחוזה רשום שניתן לצאת מהחוזה לפני הזמן בתנאי שמוצאים דיירים חלופיים. ואנחנו כבר חודשיים מחפשים ולא נמצא אף אחד. האם יש איזשהן נסיבות מקילות שיכולות לעזור במקרה כזה? תשלום קנס כולשהו? תודה רבה ויום טוב!

24/10/2010 21:28:08

|  
דרור גלמן עו"ד

שלום רב אתם בהחלט יכולים לנהל משא ומתן עם בעל הבית לעניין גובה הקנס במקום דייר חליפי הדבר מקובל

23/10/2010 10:45:02

|  
alisaler

שלום, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאלות שלי וקבל את התשובות הרלוונטיות. שמי ליסה ואני שוכרת דירה בגבעתיים. הדירה מחולקת ומכאן החלו כל הבעיות. כאשר נכנסתי לדירה נאמר לי ע"י בעל הדירה שיש לו בעיות עם העיריה ושיוריד לי אחוז מסוים מהשכר אם אסכים שיהיה רשום בחוזה שאין לי ברז במטבח. לאחר שהבהרתי לו שלא אסכים לחיות בלי ברז בפועל, הסכמתי לתנאי. לאחר כמה ימים שגרתי בדירה הגיעה בשורה נוספת כי הוא החליט לבנות דלת שתקשר בין 2 הדירות הדבר היה כרוך באי נוחות שכן הפועלים שברו כאן קירות במשך יומיים אך כל זה היה רק ההתחלה... העניין החמיר כאשר השכנים החליטו לתבוע אותו בגין סכסוך שלהם איתו והתלוננו לעיריה על הדירה המחולקת. מאותו רגע הגיעו ביקורים לא צפויים של הפקחים ושל בעל הדירה אשר נכנסו לדירה מס פעמים ללא רשותי, הזזת רהיטים בדירה כך שיסתירו את השיש ולבסוף הורדת הכיור והברז, כאשר כל זה מלווה בהערות סקסיסטיות ומטרידות מצידו כגון: "אני אבוא אלייך בלילה" וכד. כאשר ביקשתי לצאת מהדירה ולךהפר חוזה התברר שעלי לשלם קנס בגובה השכר. כרגע אני חיה בלי מטבח וההטרדות מצידו ממשיכות. אני אובדת עיצות... רציתי לדעת מה ניתן לעשות? האם יש עילה לתביעה על עוגמת נפש והטרדות? מה אפשר לעשות ליחזיר לי את הכסף ויניח לי לצאת?

24/10/2010 21:24:07

|  
דרור גלמן עו"ד

על פניו אני מבין שהוא הפר את ההסכם ואינך יכולה לחיות בדירה ולכן את יכולה לעזוב ולתבוע ממנו פיצוי כי הוא לא נתן את אשר התחייב אני ממליץ לך לפנות לעו"ד בעניין שיתן לך מענה עם פתרונות

20/10/2010 13:03:53

|  
צבי

יש לי הסכם עם גורם כל שהוא . בדיעבד התברר שההסכם מנוגד לפסק דין תקדימי של העליון. האם ההסכם גובר על התקדים? או שההיפך ההסכם בטל ואינו חוקי?

24/10/2010 21:20:07

|  
דרור גלמן עו"ד

זו שאלה מאוד כללית לא ברור ממנה על מה ההסכם אני ממליץ לפנות לקבלת יעוץ ספציפי

08/10/2010 18:59:55

|  
meravse

היכן ניתן היום לרכוש שטר חוב?

18/10/2010 13:29:48

|  
דרור גלמן עו"ד

איני יודע האם ניתן לרכוש ,בכל מקרה יש שטרי חוב מוכנים ע"י התוכנות המשפטיות כמו אסקי

אני לומדת במכללה תאוות בצע. גובים מכלל הסטודנטים שכר לימוד גבוהה יותר משכר לימוד אוניברסיטאי אף על פי שהם מצהירים ששכר הלימוד הוא אוניברסיטאי. דבר שני גובים מכל שנה א שכר לימוד גבוהה מהנדרש ובסוף שנה מחזירים את הכסף המיותר שגבו למי שצבר מעל 18 נקודות זכות(כמעט כולם)כאשר הם מקבלים את השיפוי ממשרד החינוך. האם זה חוקי? שאלה שנייה, מכל הכיתה שלי גבו כסף מיותר בסך אלפי שקלים כל אחת, הם הודו שהייתה טעות והחזירו את הכסף על שנה א וב רק בשנה ג, ללא ריביות, האם זה חוקי? אשמח לייעוץ

18/10/2010 13:28:20

|  
דרור גלמן עו"ד

לצערי איני יכול לתת לך תשובה על שאלתך מאחר ולא ראיתי את ההסכם שיש לך עם המכללה רצוי לפנות לעו"ד לקבלת יעוץ ספציפי

04/10/2010 21:01:03

|  
שואלת

לאימי דירה בבעלותה הבלעדית,אשר הוחלט להשכירה.אבי חתם על חוזה שכירות עם השוכרים,וסוכם, כי רק לאחר שהשוכרים יציגו בפנינו שטר חוב ות"ז של 2 ערבים טובים, תחתום אימי על הנכס, כאשר הם יודעים, כי הנכס הוא בבעלותה. לאחר מספר ימים, אימי החליטה למכור את הנכס ולא להשכירו. שטר החוב טרם התקבל לידינו. האם יש בידם של השוכרים מקום לתביעה על הפרת חוזה? הם קבלו התראה של שבוע לפני הכניסה לדירה, ובחוזה נכתב כי עלינו להודיעם בהתראה של 7 ימים.

18/10/2010 10:40:54

|  
דרור גלמן עו"ד

כעקרון השוכרים יכולים לטעון כי הם הסתמכו על ההסכם

03/10/2010 01:06:02

|  
ok10k11

סיכמתי עם שוכר על השכרת דירה במודיעין ששבעלותי הדירה תתפנה בעוד חודש . השוכר הסכים וחתם על ההסכם סוכם שלאחר שיביא ערבויות ויביא צקים אז גם אני יחתום השוכר הודיע אחרי יומיים שאינו רוצה בעסקה , ושהערבים לא מוכנים לחתום לו בחוזה שהוא חתם עליו נרשם שבמידה ויפר את ההסכם אהיה זכאית לשכר דירה של 4 חודשים . האם מצב זה נחשב להפרת חוזה ?

03/10/2010 10:22:52

|  
דרור גלמן עו"ד

שלום רב מצד אחד ניתן לראות במקרה שלך הסכמה שבעל פה ומצד שני לא היה גמירות דעת הן מצידך והן מצד השוכר את לא חתמת על ההסכם כנראה כי לא היית בטוחה בעיסקה מנגד השוכר לא העביר לך תשלום ולא מילא אחר ההתחייבויות אך למעשה חתם על ההסכם נראה לי שבנסיבות אלה יהיה לך קשה לטעון כי השוכר הפרכ את ההסכם וזאת מכיוון שאת כלל לא חתמת בכל מקרה רצוי שעו"ד יבדוק את ההסכם ויתן חוו"ד מלאה

01/10/2010 16:04:56

|  
VHKV

שלום, ואני ובן זוגי מצאנו דירה להשכרה באתר אינטרנט והלכנו לראותה. לאחר שהגענו למקום הבנו שהדירה אינה כפי שהיא מוצגת באתר כיוון ששם נרשם שהיא יחידת דיור ובפועל היא יחידת מרתף וכך גם לגבי הגודל שלה שהוצג לנו כ-70 מ"ר ובפועל הוא לא יותר מ-50 מטר מרובע. בסופו של דבר החלטנו שאנחנו שוכרים אותה ולבעל המרתף לא היה את החוזה מוכן אצלו ולכן חתמנו על דף שהיה מן סוג של חוזה זמני או זיכרון דברים. על הדף נכתב תאריך של אותו היום ותאריך מעבר לדירה, הסכום לתשלום ומועד התשלום, תכולת הדירה, ת.ז של 2 הצדדים וחתימה. לאחר מספר ימים החלטנו שאין באפשרותנו להיכנס לדירה והודענו לבעל הדירה כשבוע לפני תאריך הכניסה. בעל הדירה דורש סכום של חודש בטענה שהפרנו את החוזה. כשבפועל בחוזה שנחתם בינינו לא היה שום סעיף המדבר על הפרת החוזה. ברצוני לדעת מהי העמדה החוקית, אשמח לעזרתכם, בתודה, הילה.

03/10/2010 10:26:59

|  
דרור גלמן עו"ד

שלום רב מאחר ולא ראיתי בדיוק על מה חתמתם אז קשה לתת תשובה אבל נראה לי כי הייתה התחייבות מסויימת מצידכם תנסו להגיע לפשרה כי בכל אופן הודעתם לו רק שבוע לפני מועד הכניסה והייתה לו הסתמכות שהעיסקה תצא לפועל

25/09/2010 23:47:44

|  
bnss123

שלום רב, לאחרונה הכנסתי שותפה חדשה לדירה במקום שותפה שעזבה, חתמנו חוזה שכירות מול בעלי הדירה כדין (יש לציין כי רק אני הצלחתי להביא את אימי שתחתום ערבות על הדירה בעוד שהשותפה החדשה לא הציגה ערבים). למעשה מיום שעברה השותפה לדירה גיליתי להפתעתי כי יש לה בין זוג ופשוט אותו בחור חי בבית המשותף שלנו כל יום. למרות כי בחוזה במפורש כתוב כי אין להכניס דייר נוסף אני מוצאת את עצמי חיה עם אדם נוסף בבית. ניסתי בהגיון לפנות לשותפה והסברתי לה שאני מבינה את הזוגיות שלה אך זה לא מקובל כי בן זוגה חי עימנו-אם הייתי יודעת קודם לא הייתי מסכימה לזה. לצערי השותפה הבהירה לי כי זאת בחירתה וזכותה כי החבר שלה יבקר מתי שהוא רוצה ואף ישן כל יום בדירה, ושאין לי שום אפשרות להוכיח זאת ושאם אפנה לבעלי הדירה הם כמובן יגידו כי אינו גר כאן. יש לציין כי אותו בחור והשותפה חכמים ופועלים בדרכים מתוחכמות כגון שהוא לא משאיר בגדים בבית. אבל למעשה הוא נמצא כל הזמן בדירה! מה עלי לעשות? לפנות לעורך דין? לאסוף ראיות ולתבוע אותה על הפרת חוזה? אשמח אם תייעצו לי כיצד להתמודד עם הנושא הבעייתי מבחינה משפטית כי הוא מעיק עלי מבחינה כלכלית וחברתית... למעשה אני חיה עם עוד 2 שותפים בדירה, ההוצאות גדולות יותר... איך אני מוציאה אותו מהדירה?

26/09/2010 10:28:37

|  
דרור גלמן עו"ד

תפני לבעל הבית ותעדכני אותו . במידה ולא תצליחי תבקשי לעזוב את הדירה . בכל מקרה רצוי לקבל יעוץ מעו"ד עם כל החומר.

שלום רב אני לקוחה של חברת פלאפון,רכשתי מחשב נייד במבצע מול חברת פלאפון לפני 8 חודשים,אני משלמת בעבור המכשיר עצמו ,מספר התשלומים: 36 חודשים, התחייבתי לתוכנית/מסלול חיוב-גלישה במהירות של 18 מגה,תקופת התחייבות לתוכנית: 18 חודשים.לצערי נגנב לי המכשיר וכעת אין לי מחשב חלופי/נוסף (וכפי הנראה) גם לא יהיה מחשב נייד חדש).ביטול תוכנית כרוך בקנס יציאה מאוד גבוה,ביקשתי לבטל לפחות את חיובי התוכנית בגלל שאיני גולשת במכשיר..הוסבר לי שלא ניתן לבטל/לשנות/להוריד מהירות.כעת אני צריכה לשלם בעבור מכשיר שאינו בידי ובעבור תוכנית גלישה שאיני יכולה לממש.האם יש אלטרנטיבה שתעמוד לצידי בחוק במקרה של גניבת מכשיר(לא היה לי ביטוח על המכשיר),האם יש חוק שאני אוכל להעזר בו במצב הנוכחי? (בחברה לא מוכנים לשנות לחבילה זולה יותר-למרות שהסברתי את המצב וישנם אישורים מן המשטרה על גניבת המכשיר,)ע"פ חוזה עצמו רשום שעמלת יציאה תחוייב עקב" סיבה כל שהיא" . אשמח לעזרה/הכוונה.תודה מראש.

25/09/2010 19:58:54

|  
דרור גלמן עו"ד

אם הבנתי נכון במקרה שלך לצערי את צריכה לשאת בכל העלות החברה אינה אחראית לכך שנגנב לך ואין לך ביטוח

13/09/2010 12:30:59

|  
aalona

גרנו בדירה בשכירות 7 שנים. החוזה היה אמור להסתיים ב12.2009. אבל עוד ב2007 שולם מראש לעוד 41 חודשים שיתחילו ב12.2009. . התשלום נעשה מראש. לא נחתם חוזה, אך קבלתי אישור וקבלה + צלום צ'יק . באישור מצויין ששולמה שכירות ל41 חודש החל מתאריך...האישור הוא של עורך דין + חותמת של בעל הדירה. באישור מצויין שתוך 14 יום יחתם חוזה, ולמרות שעברו 9 חודשים לא נחתם חוזה. בעל הבית לא מוכן לחתום על חוזה. בעל הדירה הודיע כי יגיש תביעת פינוי בטענות ש 1- הדירה לא שופצה כפי שסוכם. (אין הגיון בטענה זו -עלי לציין שכן שפצתי, וגם אם יש טענות תמיד אוכל להוסיף ולשפץ לפני פינוי הדירה..) הודיע כי ישלח שמאי אדריכל לבדיקת הדירה. 2- טענה נוספת שאני הדייר העיקרי.ולא זו היתה כוונתו.. הדירה על שם אחותי, אני ערב, ובנוסף מצויין שאני יכול לגור בדירה.אחותי אכן חולה, חלק מהזמן מאושפזת , ומגיעה לסופי שבוע. אז מה? זה הבית שלה , ובו היא גרה, אני אימי והמטפלת. (מצויין שגם אימי והמטפלת רשאיות לגור בדירה). לדעתי בגלל המחיר הנמוך ששלמתי, 500 דולר לחודש, כשהמחיר כ2000 דולר לחודש- אך שלמתי מראש, בעל הבית מחפש אמתלות לפנותני. אודה לכם על חוות דעתם. נ-ב האם הערבים עדיין תקפים,? שכןעברו 9 חודשים מאז לא חודש החוזה.

14/09/2010 23:54:10

|  
דרור גלמן עו"ד

עניתי על שאלה זו באחד התחומים בפורום

04/09/2010 14:38:31

|  
עינב כהן

שלום. אני גרתי בדירת 5 חדרים באריאל ביחד עם עוד 3 שותפים. החוזה מסתיים באוקטובר. בחודש יולי בעל הדירה אישר המשך אופציה ל3 מאיתנו והשותף הרביעי עוזב ומצאנו במקומו שותף אחר. הדירה רשומה על שם הבעל והאישה, אך החוזה נחתם מול הבעל ורק שמו רשום בחוזה. כעת אנחנו רוצים להמשיך את החוזה. בעל הדירה נמצא בחול ורוצה שאחותו תחתום וניתן לה את השיקים ומצד שני אישתו אומרת לא לתת שיקים כי היא רוצה למכור את הדירה למרות שאישרו שנמשיך באופציה. מה עושים? מול מי חותמים חוזה? האם היא תוכל להוציא אותנו מהדירה באמת? אם כן מתי? אם לא מה זה אומר מבחינת השיקים? לפקודת מי רושמים אותם? האם זה מסוכן לבצע את המהלך מול אחותו למרות שהיא מיופת כח בכתב? איפה זה מעמיד את השותף החדש שרוצה להכנס ואמרו לו לפני חודש שכן אשמח לעזרה

05/09/2010 11:32:01

|  
דרור גלמן עו"ד

לצערי שאלתך מורכבת ומסובכת על מנת שאתן לך כאן תשובה את זקוקה ליעוץ וליוי של עורך דין ולא לקבל תשובות בפורום מאחר ויש כאן בעיה שצריך לחשוב איך פותרים אותה

היכן ניתן למצא הסבר למונח : בכפוף לכל דין מה הכוונה בכפוף לכל דין בח"ח "הסכם בעלי שליטה אמנם כולל הסכמה מוקדמת עם החברה ______ באשר לעסקאות מתוכננות, אך רק בתאני שהן ' בכפוף לכל דין', כלשון ההסכם.

26/08/2010 14:00:11

|  
דרור גלמן עו"ד

אנ חושב שאולי ניתן למצוא הסבר ממצא בפסיקה.

17/08/2010 12:44:29

|  
tald33

שלום, אנו שוכרים דירה השייכת לסבתא של בעלי אשר נפטרה. בעודה בחיים נחתם חוזה ביננו לבין האפוטרופוסים שלה (אך על שמה) שבמשך שנה נחייה בדירה ללא שכירות ובמהלך השנה השנייה נשלם סכום של 2000 שח. הסבתא נפטרה, כרגע אין חוזה חדש והישן נגמר חודש אחרי שנפטרה, מאחר ואין מנהל עיזבון והיורשים עוד לא קיבלו צו ירושה לא נחתם חוזה חדש. אחד האפוטרופוסים טוען שהוא רוצה את הכסף למרות הכל, וכי אנחנו חייבים לשלם רטרו אחורה על החודשיים ששהינו בדירה, האפוטרופוס השני מתנגד ואומר שכל עוד אין חוזה חדש חתום או מנהל עיזבון או צו ירושה אין למי לתת את הכסף ועל כן אנחנו לא צריכים לשלם ובעתיד אחרי שיחתם החוזה גם לא נצטרך לשלם רטרו מי צודק בעצם? האם יש לו אפשרות לדרוש ממני לשלם רטרו? למרות שיש מתנגד מולו שהוא באותה דרגה כמוהו? האם הוא יכול לדרוש ממני שכירות למרות שהוא לא קיבל צו ירושה? אשמח לתשובה

26/08/2010 13:52:17

|  
דרור גלמן עו"ד

הכלל הוא שצריך לשלם שכירות גם לאחר המוות ליורשים פה אני מבין שיש אפוטרופוס אז לכן זה טעון בדיקה אבל בספו של יום מגיע ליורשים לקבל שכ"ד בעבור הדירה כאילו הנפטר עדיין בחיים

30/07/2010 20:48:16

|  
smadar

שלום, ברצוני לדעת אם אפשר למכור חנות שכורה ולהעביר את חוזה השכירות לקונה, בתנאי שהקונה מסכים. בתודה מראש, סמדר

31/07/2010 14:58:24

|  
דרור גלמן עו"ד

כעקרון כל עוד זה לא פוגע בשוכר לא אמורה להיות בעיה בכפוף לכך שבחוזה בינך לשוכר לא נאמר אחרת ואת לא פוגעת בזכויות השוכר בכל מקרה רצוי להתייעץ עם עו"ד ספציפית למקרה

23/05/2010 08:49:13

|  
elis

אני מנויה בקאנטרי קלאב שכולל בריכות, מגרשי טניס, חדר כושר, סאונות ג'קוזי ועוד. לפני כחודש הוחלפה הבעלות על המקום והבעלים החדש הודיע לנו שברצונו לסגור את המקום לחודשיים לצורך שיפוצים. הוא הציב בפנינו 3 אופציות: הקפאת המנוי, מעבר לסניף שהינו חדר כשר בלבד, או לסניף אחר שיש בו גם בריכה אבל נצטרך להוסיף 100 ש"ח כל חודש. כמובן שאופציות אלו אינן רלוונטיות עבורי. ניסיתי לדבר עם הבעלים החדש וביקשתי בעקרון קאנטרי תמורת קאנטרי, אך הוא עומד בסרובו. שאלתי - אם ברצוני להוציא צו מניעה שימנע את סגירת המקום לצורך שיפוצים כיצד עלי לפעול ומה העלויות הכרוכות בכך. בתודה מראש.

23/05/2010 22:12:11

|  
דרור גלמן עו"ד

שלום לך אני מבין את כעסך אבל לפי מה שאת מספרת צו מניעה זה לא הסעד הנכון במקרה הזה . את אולי יכולה לנסות לדרוש פיצוי או החזרת הכסף אבל לא צו מניעה

13/05/2010 13:12:13

|  
אלי.פ

שלום , בצמוד לבית שבו אני גר בשכירות החלו פעולות חפירה ובנייה של בניין בעל 4 קומות , לרבות חניון תת קרקעי וקומת מסחר. במעמד חתימת החוזה אולם הנושא נסקר , אבל לא צויינו בפני פרטים מהותיים, כגון גודל הבניין שצפוי לקום , הקף העבודות הצפוייות והעובדה שישנה תב"ע מאושרת , לרבות היתרי חפירות. בשטח הסמוך עמד בניין נטוש , בן 120 שנה ונאמר לי ש"רוצים להרוס אותו , אבל אנחנו נלחמים כי הוא צריך להיות לשימור " וכל מיני דברים מהסוג הזה. דהיינו לא נאמר לי בצורה מפורשת על היתרי הריסה , תב"ע מאושרת ותוכניות לבניין גדול של 4 קומות.כמובן שלא הוצגו בפנייה שום תוכניות. בעיניי פרטים אלו בהחלט היו מסייעים לי לקבל החלטה אחרת ולא לחתום על החוזה . בהתייחס לעובדות שנמסרו לי , חתמתי על החוזה . ואחרי חודשיים נכנסו דחפורים וחלו פעולת הבנייה.שאלתי היא : האם בנסיבות שנוצרו יכול אני לפרש את אמירת החצי אמת בתור העדר תום לב או אפילו בתור הטעיה ועל כך לבטל את החוזה ולצאת מהדירה ללא הודעה מוקדמת של חודשיים ? נ.ב יש ביידי הוכחות שפרטי התב"ע/היתרי חפירה והריסה היו ידועים למשכירים בטרם לחתימת החוזה. בתודה , אלי

18/05/2010 21:55:17

|  
דרור גלמן עו"ד

מאוד קשה לתת לך תשובה לשאלתך רצוי שתתיעץ עם עו"ד בנושא.במקרה שלך צריך לקרוא את החוזה בשביל לדעת לתת תשובה . השאלה העולה האם בחוזה כתוב כי בדקת את התנאים ואלו פרטים העבירו לך בהצלחה

21/04/2010 22:28:59

|  
ofir89

יש לי בעיה אשמח אם תענו לי בהקדם. חתמתי היום על חוזה שכירות לשנה ונתתי סכום מלא לחצי שנה, עוד לא עבר היום, והכניסה לדירה היא בתחילת חודש. אוכל לבטל את החוזה אם ארצה? עוד לא עבר 24 שעות...?

25/04/2010 21:22:41

|  
דרור גלמן עו"ד

כעיקרון צריך לקרוא את החוזה אשר עליו חתמת באופן כללי ברגע שנחתם הסכם אתה מחוייב להסכם והצד השני רשאי לדרוש את קיומו כמובן שיש לכך גם סייגים אבל זה העקרון רצוי לפנות עו"ד לקבלת יעוץ ובדיקת ההסכם

פורום זה עוסק בדיני חוזים. דיני חוזים נוגעים לאותם תנאים, בהם מערכת המשפט כופה על אדם לקיים התחייבויות שנחתמו באמצעות חוזים.

דיני חוזים מגדירים את "חופש החוזים", ומתייחסים לדרך חתימת החוזה, בכתב או בעל פה, ולתכנים הקבילים בחוק. לדוגמא, גם אם שני צדדים מעוניינים בכך, לא ניתן לבצע חוזה מקרקעין בעל פה, ולא ניתן לחתום חוזה עבודה המנוגד לחוקי העבודה.

סוגים שונים של דיני חוזים

החקיקה בתחום דיני חוזים מתייחסת גם לעקרונות הכלליים התקפים על כל חוזה, וגם להסדרים ראויים, הקיימים בסוגי חוזים מסוימים, מתוך מטרה להסדיר הוראות שונות, הנוגעות לתחומי עניין שונים, הבאים לידי ביטוי בחוזים השונים, כמו חוזה עבודה, חוזה שכירות דירה ועוד.

דיני חוזים מתבססים על חוק החוזים ועל חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, ועוסקים גם בחוזים מסוגים ספציפיים כמו חוק המכר, חוק החוזים האחידים, חוק חוזה הביטוח, חוק חוזה הקבלנות וחוק השכירות והשאילה.

המידע שלנו בנושא דיני חוזים

פורום השיח המשפטי בתחום דיני חוזים הוא המקום המתאים עבור כל מי שמעוניין לקבל מידע משפטי מקצועי מעורכי דין, המתמחים בנושאי דיני חוזים, חוזה עבודה וכיוצ"ב.